Traže sastanak sa vlastima kako bi zaustavili odliv radnika

D.L.

07. 08. 2019. u 22:30

Траже састанак са властима како би зауставили одлив радника

Željko Tepavčević

Sa Sabora u Banjaluci, na kome je usvojena deklaracija Konfederacije sindikata, zatraženo je da se razgovara i o zaustavljanju odliva kvalitetne radne snage
Učesnici Sabora Konfederacije sindikata Republike Srpske zatražili su danas sastanke sa svim predstavnicima vlasti s ciljem poboljšanja položaja i rešavanja nagomilanih problema radnika u Srpskoj.

Sa Sabora u Banjaluci, na kome je usvojena deklaracija Konfederacije sindikata, zatraženo je da se razgovara i o zaustavljanju odliva kvalitetne radne snage.

- Cilj je Srpsku učiniti dobrim mestom za rad, život i stvaranje, rekao je predsednik Konfederacije Željko Tepavčević i dodao da će o sadržaju deklaracije javnost biti upoznata nakon objedinjavanja svih zahtjeva sa preciznim rokovima za njihovu realizaciju.

PROČITAJTE JOŠ -Naredne sedmice kolektivni ugovor za zaposlene u obrazovanju

U saopštenju ovog sindikata je ponovljeno da je na održanom Saboru usaglašeno da se Vladi Srpske, najodgovornijim institucijama, ali i srpskom članu Predsedništva BiH, upute zahtevi o unapređenju položaja i zaustavljanju odliva radnika iz Republike Srpske.
Potpredsednik Konfederacije sindikata Božo Marić poručio je da je potrebno izvršiti i reformu javne uprave, te je pozvao sve radnike iz Srpske da se sindikalno organizuju i pridruže toj organizaciji i Sindikatu uprave. - Sindikalno organizovanje je vaše Ustavom zagarantovano pravo. Zajedno smo jači i imamo rešenje, rekao je Marić.

Saboru u Banskom dvoru prisustvovali su brojni sindikalci iz svih sektora i radnici iz cele Srpske, kao i brojne zvanice iz javnog života.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Bajern

08.08.2019. 06:37

Ništa napraviti ne možete sve dok je plata 300 do 500 maraka. sve dok djeca i majke nemaju pomoć sve dok su kriminalci na vlasti.....

wz20s

08.08.2019. 14:17

@Bajern - Bravo. Riba smrdi od glave. Sta su obecali i sta su uradili? Nista. Samo nekakvi konflikti i korupcija. Sramota.

Анти Антифа

08.08.2019. 07:58

Само дајте пристојне плате,осмочасовно радно време,годишње одморе и топли оброк

Mикајло

08.08.2019. 11:59

@Анти Антифа - Како да све то дају када власницима којекавих на нелегалан начин стечених фирми требају паре за: три љубавнице, супругу, свима да купе атуо по стан дјецу да школују у Аустирји, Енглеској итд. И онда раднику шта остане а то је 450КМ и седмично радно вријеме од минимално 50 часова.

Kazo

08.08.2019. 09:03

Plata srazmjerno potrošačkoj korpi , pa radnici neće odlaziti , ali poslodavci su alavi i gladni !!!

E brateee

08.08.2019. 09:09

I šta kažu: 'odliv radnika', 'odliv radne snage'. Baš pravi izraz. Budi asocijacije na lavor i vodu u lavoru. Pa onda odliješ malo ili malo više. Možeš i da pljusneš.

Xrisos

08.08.2019. 22:38

I opet citiram Santica: Ne ostajte ovdje, sunce tudjeg neba,nece vas grijat kosto ovo grije, teski su ovdje zalogaji hljeba...