Cvijanović: Srpska za evropski put, bez visokog predstavnika

Tanjug

09. 05. 2019. u 15:40

Цвијановић: Српска за европски пут, без високог представника

Foto Tanjug

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Srpska opredeljena za evropski put i da na ovom putu nema mesta za visokog predstavnika u BiH

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Srpska opredeljena za evropski put i da na ovom putu nema mesta za visokog predstavnika u BiH jer se ponaša "antidemokratski, nije izabrani demokratski predstavnik i ne može da bude superioran u odnosu na institucije u koje su ljudi izabrani voljom naroda".

Ona je, komentarišući izveštaj visokog predstavnika u BiH Valentina Incka koji je podneo Savetu bezbednosti UN, rekla da je na određeni način razočarana i šokirana diskusijama koje su usledile nakon podnošenja izveštaja, prenosi RTRS.

"Ove diskusije spadaju u red najgorih do sada i isključivo su bile u funkciji odbrane pozicije visokog predstavnika, prizivaju korišćenje bonskih ovlašćenja i u suštini nam pokazuju da oni, kao predstavnici važnih zemalja, tako malo veruju u EU i naš evropski put", rekla je Cvijanovićeva.


PROČITAJTE JOŠ: Dodik: Incko ne može nikoga da smeni, to je prošlo vreme

Predsednica RS je izrazila uverenje da postoji evropski put i dodala da sa ovog puta može i "treba da sklizne" visoki predstavnik kao "arhaična kategorija koja nikada i ničemu nije doprinela".

"Da nam prete kako visoki predstavnik ima još 10 godina mandata i da se nakon toga treba da dese neke stvari pokazuje da su oni toliko neozbiljni i da se sa tako malo uvažavanja odnose prema miru koji postoji u BiH. Mir funkcioniše više od 20 godina na osnovu decentralizovane strukture koju nam je dao Ustav i zato ne želimo da ga menjamo", poručila je predsednica RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

vili

09.05.2019. 18:28

Predsednica RS je izrazila uverenje da postoji evropski put .Tacno ,I upravo zato omladina odlazi iz S.R.Da ne postoji ovaj put postojali bi nemiri I smjena vlasti.