Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić organizovao je danas(utorak) Vasrkršnji prijem za decu iz ugljevičkih vrtića „Duško Radović“ i „Mali Princ“.

Mališanima su darovana jaja, simbol Vasrksa i knjige o vrtićima. Perić kaže da je „srećan što je broj dece u predškolskoj ustanovi u stalnom rastu“.

- Radost Vaskrsa delimo sa najdražim gostima, našim najmlađim sugrađanima, koji su naša budućnost i kojim a smo dužni da obezbedimo sve uslove za spokojno detinjstvo – kaže Perić - Podrškom mališanima podstičemo natalitet u našem gradu i kraju, kako u našim pradedovskim imanjima ne bi carovala „promaja“ umesto dečje igre i graje.Imamo i niz drugih koraka za rast nataliteta po čemu smo poznati, ne samo u RS.

PROČITAJTE JOŠ: Festival harmonike u Ugljeviku postao svetski čuven

Deca su izrecitovala Vasrkšnju pesmicu a mališani iz vrtića „Duško Radović“ su načelniku Periću poklonili mladunče zeca.

Prijemu su, pored direktora i vaspitačica ovih predškolskih ustanova, prisustvovali predsednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić i zamenik načelnika ove opštine Cvjetana Dragonjić.