PREDRAG Vokić (58) iz Banjaluke i državljanin Srbije Mirko Repac (68) iz Kikinde uhapšeni su preko vikenda u okviru akcije "Ometač".

U PU Banjaluka navode da se obojica terete da su na većim parkinzima specijalnim uređajima ometali daljinsko zaključavanje vozila, što su iskorišćavali kako bi iz vozila krali novac i razne predmete. Policiji su proteklih dana prijavljene tri takve krađe, uglavnom luksuznih vozila, iz kojih je ukraden novac i stvari u vrednosti od oko 19.000 KM.

Pročitajte još: AKCIJA ''KAFE'': Uhapšeno šest osoba osumnjičenih za trgovinu drogom

- Osumnjičeni su zatamnjenim "mercedesom" dolazili u garažu "Merkatora", kao i na parkinge kod "Kraša" i "Tropiko centra" gde se kreće veliki broj ljudi. Nakon što bi ometačima sprečili zaključavanje vozila, obično bi sačekali da se vozač udalji od automobila koji bi potom opljačkali - navode u PU Banjaluka.

Portparol banjalučke policije Marija Markanović kaže da su tokom akcije kod osumnjičenih pronađeni i oduzeti uređaji za ometanje signala daljinskog zaključavanja, tzv. ometači sa futrolama, punjačima i drugim predmetima za koje se sumnja da potiču iz krivičnih dela.

- Protiv osumnjičenih će biti podnet izveštaj o počinjenom krivičnom delu izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnih dela - rekla je Markanovićeva.

Pročitajte još: Banjalučani "oprali" 3,2 miliona maraka

Ona kaže da je u poslednje vreme u Banjaluci uočena pojava da se specijalnim uređajima ometa signal daljinskog zaključavanja vozila.

- Apelujemo na građane da prilikom parkiranja na javnom mestu bez nadzora provere da li je njihovo vozilo zaključano - ističe Markanovićeva.

OSUĐIVAN

OSUMNjIČENI Predrag Vokić vlasnik je jednog kafića u centru Banjaluke, a već ima policijski dosije.

- Vokić je u Nemačkoj osuđivan zbog teških krađa i posedovanja narkotika. Za njim je i Hrvatska raspisala centralnu poternicu, takođe zbog krađa - navode u PU Banjaluka.