РЕПУБЛИЧКО јавно тужилаштво РС подигло је оптужницу против Бенедија Ђукановића, Емилија Балде и Родољуба Гајића због убиства Славише Крунића, његовог телохранитеља Жарка Павловића и тешког рањавања возача Горана Илића у Гламочанима, код Бањалуке.

Оптужницом Ђукановић и Балдо се терете да су од почетка 2019. до 22. априла, када је убиство извршено, планирали и организовали атентат на Крунића. Заједно с њима у томе је учествовао и Жељко Ковачевић, који је критичне ноћи убијен у размени ватре са обезбеђењем, али још није саопштено од чијег је метка страдао и није искључено и да је погођен од "пријатељске ватре".

- Убиство је извршено тако што су оптужени сачекали возило у којем се Крунић кретао и у тренутку смањења брзине отворили рафалну паљбу из аутоматског оружја и Крунићу и Павловићу нанели смртоносне повреде, док је други радник обезбеђења тешко рањен - рекла је портпарол Тужилаштва РС Драгица Тојагић.

Прочитајте још - УБИСТВО СЛАВИШЕ КРУНИЋА: Признао издају газде!

Она наводи да се некадашњи радник "Сектор секјуритија" Родољуб Гајић, Крунићев човек од поверења који му је чувао жену и децу, терети за помагање у убиству.

- Истрагом је утврђено да је Гајић информације које су му биле познате и доступне, а тичу се кретања и навика Крунића, у више наврата, путем телефона или у непосредним контактима саопштавао Жељу Ковачевићу, знајући да ће он убити Крунића. Информације му је пружао под обећањем да ће му Ковачевић опростити новчани дуг који је Гајић имао према њему - наводи Тојагићева.

Сви оптужени налазе се у притвору и уз оптужницу Тужилаштво је затражило да им се та мера продужи до окончања судског поступка. Оптужница је прослеђена на потврђивање Окружном суду у Бањалуци.

НАЛОГОДАВАЦ НЕПОЗНАТ

УБИЈЕНИ Славиша Крунић, власник је компанија "Сектор секјурити", "Житопека", "Житопродукт", "Сектор АДС" и "Сектор ЗОС" које имају око 1.800 запослених. Мотив убиства још није утврђен, а досадашња истрага указује да се радило о нарученом, односно плаћеном атентату чији налогодавац такође није познат.