SPOJILA IH LJUBAV PREMA TRUBI: Guča im krunisala vezu

V. I.

13. 08. 2018. u 08:54

Neobična priča o mladom paru - Nemcu Lukasu Velemiru i Čačanki Dejani Filipović koji su se upoznali u Guči pre pet godina. Venčali se u nedelju u pravoslavnoj crkvi u Čačku

СПОЈИЛА ИХ ЉУБАВ ПРЕМА ТРУБИ: Гуча им крунисала везу

Dejana Filipović i Lukas Velemir Foto D. Karadarević

ON je Lukas Velemir (26) iz nemačkog grada Augzburga. Ona je Čačanka Dejana Filipović (26). Prvi put su se sreli pre pet godina na stadionu kraj Bjelice, na Saboru trubača, ove godine su se u trubačkoj prestonici i obećali jedno drugom, dok su se u nedelju u Čačku i venčali.

- Prišao mi je te 2013. godine na stadionu i zamolio me da se fotografišem sa njim. Pristala sam, i upoznali smo se. Nismo čak ni razmenili telefone - ispričala nam je Dejana neobičnu priču dvoje mladih koje je spojila truba. - On je potom pretražio "Fejsbuk" i tražio sve devojke koje se zovu Dejana. Tako me je pronašao i tako je krenula prepiska, a posle smo se viđali često, i svake godine obavezno na Saboru u Guči.

Ubrzo je Lukas naučio srpski jezik i redovno počeo da dolazi u Srbiju. Dejana je savladala nemački... LJubav je cvetala, a njih dvoje odlučili su da ove godine krunišu svoju ljubav. U subotu uveče pozvali su svoje goste u "Broćića avliju", njih 40 ih je stiglo iz Nemačke.

- Gledao sam film "Guča" i odmah me privukla ta muzika i ovaj festival ljubavi. Došao sam i odmah sam sreo Dejanu, znao sam da je ona žena mog života. Zato nisam odustao dok je nisam pronašao... - rekao nam je Lukas. - Posebno sam zavoleo Guču, selo Tijanje pored Guče posebno.

Mladenci su se venčali u nedelju u pravoslavnoj crkvi, iako je Lukas katolik. NJegov je deda, očev otac, Srbin koji je još davnih vremena otišao u Nemačku. Tamo se skućio i oženio se Nemicom.

- Lukasov deda Branislav je uvek imao želju da mu se sin oženi Srpkinjom. Ta želja mu se ostvarila. Evo, došao je i on u Guču i sve vreme plače od sreće. Posebno mu emocije nalete kada zasviraju trubači - kazala nam je Dejana.

Mladi bračni par planira da za početak ode u Nemačku, i tamo će živeti jedno vreme. Ipak, cilj im je, kako kažu, da se vrate u Srbiju, i da ovde sniju svoje gnezdo.

- Gledaćemo da započnemo neki biznis. Možda to nešto bude vezano i za Guču. Bilo kako bilo, mi ćemo se uvek vraćati ovom predivnom mestu, ovoj manifestaciji koja nas je spojila i zvucima trube koje u srcima nosimo - zaključili su novopečeni mladenci.

Pročulo se među saborašima u "Broćića avliji" da su se u ovom čuvenom restoranu dvoje obećali jedno drugom, Lukas i Dejana. Mnogi su im prilazili da čestitaju, drugi su im slali trubače na uvce... Zajedno su slavili uz zvuke omiljenih trubača do kasno u noć...


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)