SLOŽENA ANALIZA POKAZALA: Ostaci pripadaju Romanovima

Beta

16. 07. 2018. u 12:25

СЛОЖЕНА АНАЛИЗА ПОКАЗАЛА: Остаци припадају Романовима

Twitter Tatiana

Prema zaključcima stručnjaka, sedam od 11 pronađenih ostataka pripada članovima jedne porodice, uključujući majku, oca, sina i četiri ćerke

Ljudski ostaci pronađeni 1993. i 2007. godine kod Jekaterinburga pripadaju nekadašnjem ruskom caru Nikolaju Drugom, članovima njegove porodice i pratnje, pokazala su složena molekularno genetička ispitivanja.

Istražni komitet Rusije naveo je da sedam od 11 pronađenih ostataka pripada članovima jedne porodice, uključujući majku, oca, sina i četiri ćerke, prenosi Tass.

"Rezultati upoređivanja genetskih profila pronađenih ostataka s uzorcima živih potomaka porodice Romanov, i po muškoj i po ženskoj liniji, dokazuju da ostaci pripadaju Nikolaju Drugom i članovima njegove porodice", navodi se u saopštenju.

To potvrđuju i rezultati upoređivanja s ostacima bivšeg cara Aleksandra Trećeg, oca Nikolaja Drugog.

PROČITAJTE JOŠ - RAZOTKRIVENA MISTERIJA STARA VEK: Romanovi ritualno ubijeni?

"Rezultati ispitivanja u cilju uspostavljanja genetske veze između cara Aleksandra Trećeg i preminule osobe identifikovane kao car Nikolaj Drugi, dokazuju da je reč o ocu i sinu", navodi Komitet.

Istraga smrti Nikolaja Drugog i članova njegove porodice otvorena je 1993. godine.

Nikolaj Drugi je bio ruski car od 1894. do 1917. godine, kada se odrekao prestola tokom Februarske revolucije.

U utorak, 17. jula, navršava se 100 godina otkako su boljševici u Jekaterinburgu streljali bivšeg cara i članove njegove porodice, nešto više od osam meseci po preuzimanju vlasti u Oktobarskoj revoluciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Hercegov Grad

16.07.2018. 12:42

Taj Ruski car,kome se divite ,za svoj narod je bio zlocinac i neumoljivi tiranin seljaka i radnicke klase!Zavrsio je kako je i zasluzio!

Milan

16.07.2018. 15:09

@Hercegov Grad - On jeste, ali šta su im bili krivi četiri ćerke, sin i supruga?

Mr Radomir Scepanovicm

16.07.2018. 15:38

@Hercegov Grad - Kao i u Jugoslaviji sto su se komunisti izivljavali i posle revolucije uselili u bogataske kuce!E to je revolucija!Zamena mesta!

Igrale se delije

16.07.2018. 12:49

Bog dušu da prosti, mučenicima svih totalitarizama na svetu. Smrt čiji je uzrok ideologija čini žrtvu uzaludnom, bez obzira da li je žrtva car, carević, prosjak ili sin prosjaka.

Stef

16.07.2018. 13:33

Ovde se radi, pre svega, o mučkom i surovom ubistvu cele porodice. Možemo biti protiv tiranije koliko hoćemo, ali koliki krvolok trebate biti da pobijete nedužnu decu zarad vlasti. Previše je trajala vladavina onih koji su došli posle a o njihovoj tiraniji se zna mnogo ali ne dovoljno. Dakle, ubili su jednog tiranina, a došao je gori.

JaroslavMudri

16.07.2018. 15:29

Boze Cara Hrani!! Sve do atentata na premijera Stolipova, i odmah zatim pocetka prvog svetskog rata, Rusko carstvo dozivljavalo je pravi procvat i transformaciju, i niko ne sumnja da bi se rezultati videli u nastupajucim decenijama. Ali rat i gomila nesretnih okolnosti vremenom su na vlast doveli prvo Karenskog i slicne izdajnike, a onda i crvenu posast od koje se Evropa jos nije oporavila!

процветала липа и топола

16.07.2018. 15:38

17.јули је важан датум и за Србе, али остаци још увек нису пронађени.

Pink Floyd

16.07.2018. 17:55

To divljačko ubistvo je predhodnica građanskog rata u Rusiji u kojoj je pobijeno više desetina miliona nevinih ljudi. U bivšoj Jugoslaviji, srpski narod je najveća žrtva tih ideoloških fanatika jer je od 1941 - 1952 , po tom osnovu Ubijeno oko milion Srba, na robiju i prisilan rad oterano je 3,8 miliona ljudi, a u rasejanju je bilo blizu četiri miliona Srba. Broz i njegovi sledbenici umesto da vode odbrambeni oslobodilački rat, u isto vreme dižu klasnu revoluciju, odnosno građanski rat.