RAZOTKRIVENA MISTERIJA STARA VEK: Romanovi ritualno ubijeni?

J.Vrećo/Novosti online

28. 11. 2017. u 21:16

РАЗОТКРИВЕНА МИСТЕРИЈА СТАРА ВЕК: Романови ритуално убијени?

Foto: Arhiva

Istraživači planiraju analizu kako bi potvrdili teoriju da je ubistvo poslednjeg ruskog cara Nikolaja II i njegove porodice bio pokušaj boljševika da uspostave svetsku dominaciju
"Istraživači planiraju da sprovedu psihološku i istorijsku analizu kako bi utvrdili da li je ubistvo ruske kraljevske porodice bilo ritualno ubistvo", rekao je portparol ruskog istraživačkog komiteta.

Svetlana Malodtsova je najavila da Istraživački komitet planira da formira poseban skup stručnjaka koji će da čine predstavnici Ruske akademije nauka, Moskovskog i Sankt Peterburškog univerziteta i Ruske pravoslavne crkve, prenosi “Raša tudej”.

„Nikolaj II je ostao simbolična figura čak i posle abdikacije 1917. godine, zbog toga teorija o ritualnom ubistvu ima smisla”, rekao je sekretar komisije Ruske pravoslavne crkve za ispitivanje posmrtnih ostataka kraljevske porodice episkop Tikon za „RIA Novosti“.

Pročitajte još - Potomci porodice Romanov traže dostojnu sahranu dece cara Nikolaja II

"Ubistvo cara i njegove porodice bio je ritualni i simbolični čin koji je okončao 300-godišnju dinastiju Romanov", rekao je Tikon.

"Boljševicima i njihovim pristalicama nije bio stran rutalni simbolizam", dodao je Tikon, navodeći mauzolej Vladimira Lenjina u Moskvi kao primer tipične ritualne zgrade.

GREŠITE, JEVREJI NISU UBILI ROMANOVE

Glavni portparol Federacije jevrejskih zajednica Rusije, rabin Boruh Gorin, rekao je za “Interfaks“ da su vernici i on bili šokirani izjavama predstavnika Istraživačkog komiteta i Ruske pravoslavne crkve.

On je primetio da predstavnici Komiteta i Crkve nisu direktno povezali ubistvo porodice Romanov sa Jevrejima. Međutim, svako obrazovaniji, ko poznaje istoriju tih optužbi shvatio bi da ona podrazumeva teoriju da su tzv. “Kabal ritual” organizovali jevrejski članovi Boljševičke partije, tvrdi Gorin.

"Mi, kao jevrejska zajednica, šokirani smo ne samo zbog apsurda takvih pretpostavki. Mitovi o postojanju ritualnih ubistava odnose se na razne kultove i religije, ali u Rusiji je ovo postao mit koji je antisemitska propaganda koristi decenijama", rekao je Gorin.

Pročitajte još - Carević preživeo smrt

"Po našem mišljenju, apsurdnost ove teorije je očigledna, jer je jasno da su ubistvo izvršili potpuni ateisti - ljudi koji su odbacili bilo kakvu veru u bilo koju moć, osim onoga što se može učiniti vlastitim rukama", dodao je on.

Poslednji ruski car Nikolaj II Romanov, njegova supruga i petoro dece ubijeni su u noći između 3. i 4.jula 1918. godine van Ekaterinburga, na planini Ural. Mesta gde su sahranjeni otkrivena su 1991. i 2007. godine, a 2000. godine Ruska pravoslavna crkva je kanonizovala Nikolaja II i njegove članove porodice kao mučenike i svetitelje.

Njihovi posmrtni ostaci su izvučeni iz neobeleženih grobova i oni su ponovo sahranjeni u porodičnoj grobnici porodice Romanov u katedrali Svetog Petra i Pavla u Sankt Peterburgu. Međutim, Ruska pravoslavna crkva odbija da prizna pronađene ostatke kao autentične zbog nedovoljnih dokaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

opijena masa

29.11.2017. 01:20

To je ono sto ne shvata nasa raja. Komunizam je sekta, laz i prevara sotonsko delo. Bajkama prevari Srbina da nije Srbin a da su zapad,monarhija,pravoslavlje,demokratija zlo.Tako radi satana.Komunci ce akontreba da se prestave kao borci za srpstvo i ako mrze srpstvo u dusi jer im je to sektaska dogma To vam je primer sa mladicem i njegovom znackom na reveru

Ma

29.11.2017. 12:04

@opijena masa - samo neka si ti nama progledao... idi, begaj... nikad Srbi nisu bednije živeli, nego za vreme kraljevine. I Rusi carevine... zato je i bilo lako organizovati revoluciju...

vev

29.11.2017. 02:35

A ko je bio Lenjin? Da li je on ziveo u Carskoj Rusiji? Ili je iz UK poslat vozom da sve organizuje-oktobarsku revoluciju? Zasto je ubijen Raspucin-misticna licnost, o kome se malo zna, 2.meseca pre carske porodice? A zna se da je govorio i Romanovima, da ce ziveti dok je on ziv, a kada njega ne bude nestace i oni? Kako je to mogao znati ako je kako su tvrdili boljsevici bio prevarant? I kako je Carska porodica zatrta malo posle njegove smrti?

* КОМЕНТАР *

29.11.2017. 03:20

Док је света и века вадиће се на овај њихов антисемитизам и на једино њихов геноцид у другом светском рату !!!

Posmatrac iz Nemacke

29.11.2017. 17:08

@Ned Stark - Osim toga, Lenjin je bio i nemački plaćenik i špijun koga je carska Nemačka koja je u Velikom ratu već bila na izdisaju, platila i organizovala mu prevoz od Švajcarske gde je bio u egzilu do Petrograda kako bi rasturio carsku Rusiju i zaustavio ratna dejstva Rusa na nemačke položaje.

Ideološka sekta

30.11.2017. 22:51

@Ned Stark - Komunisti nemaju naciju, oni su ideološka sekta koja radi po nalogu i u interesu onih koji ih plaćaju !!

Милојко

29.11.2017. 13:31

@mima - Наравно да је велика разлика! Али можда су разлози исти као и онај коме је жртва поднесена?

ime ili nadimak

29.11.2017. 09:25

Stvarno ne volim sto moram da napisem ovo, ali egzekucija Romanovih je bila 100% kosher.

Милојко

29.11.2017. 09:59

Немам доказа али ми нешто говори да су Свету Породицу Романова ритуално масакрирали Курди које су ангажовали Ескими. Исто као и Краља Александра Обреновића и Краљицу Драгу.

Ljubica

29.11.2017. 10:27

Ubistvo cara Nikolaja II Romanova i citave njegove porodice na tako surov nacin je po meni najveci zlocin XX vjeka. Njegovim ubistvom prekinuta je vladavina dinastije Romanov koja je velikom Rusijom vladala 300 godina! Ko je bio Lenjin? Kako je dosao na vlast...itd ?! Cara su ubile iste one sile koje su rasparcavale SSSR u doba Jeljcina i Gorbacova! ZIVIO PUTIN NA MNOGAJA LJETA !!!

Ruben

30.11.2017. 17:25

U Jusupov-ovim memoarima imate i fotografije podruma kuce Ipatijev gdje je familija Romanov ubijena ; jasno se vide natpisi po zidovima na hebrejskom. Jusupov je fotografije dobio od Wrangela cije su trupe bile zauzele Iekaterinburg u julu 1918. Te i mnostvo ostalih podataka imate u memoarima Feliksa Jusupova.