Samo tri člana su povukla svoje potpise: Aleksandra Jerkov u policiji dala izjavu o prijavi Lutovca

Novosti online / D. M.

četvrtak, 21. 05. 2020. u 12:09

Само три члана су повукла своје потписе: Александра Јерков у полицији дала изјаву о пријави Лутовца

Aleksandra Jerkov / Foto D. M.

Potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov dala izjavu u policij o prijavi koju je protiv nje podneo šef demokrata Zoran Lutovac: Prijava podneta iz političkih razloga

Potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov otišla je danas u policijsku upravu u Ulici despota Stefana, gde je dala izjavu po prijavi koju je protiv nje podneo šef demokrata Zoran Lutovac.

Jerkov je za rekla da je policiji dala izjavu u svojstvu građanke po prijavi koju je podnela DS i da je sada na nadležnim organima da vide šta će se dešavati dalje sa tom prijavom.

Ona je objasnila da je policiju interesovalo da li je zajedno sa dvojicom svojih kolega odnela potpise u centralu DS 12. maja, kada su i sakupljeni, kao i kako je izgledao proces sakupljanja potpisa i koje su procedure u DS.

"Trebalo je da se izjasnimo o onome za šta nas (predsednik DS Zoran) Lutovac tereti", rekla je.

Ona je istakla da je uverena da je krivična prijava protiv nje podneta "isključivo iz političkih razloga".

"Pravni tim DS za koji mi nikada nismo saznali ko su, tvrdi da su potpisi falsifikovani, a desilo se sledeće – 130 članova je potvrdilo da su svojeručno potpisali inicijativu koju smo predali, a tri člana su naknado povukla svoj potpis, pod okolnostima koje su mi nepoznate. Ne znam da li ih je neko zvao, savetovao da to učine, ali verujem da će se dokazati da su razlozi za ovo duboko politički", navela je Jerkov.

Ona je rekla i da će ta grupa nastaviti u okviru DS svim raspoloživim sredstvima da se bori za očuvanje političkog bića DS.

Ispred zgrade policije okupili su se funkcioneri DS koji su stigli da joj pruže podršku - poslaniciGoran Ćirić, Balša Božović, Maja Videnović, kao i Slobodan Milosavljević i Branislav Lečić.

Pravni tim DS je protiv Jerkov i još dvoje funkcionera stranke podneo krivične prijave zbog navodnog falsifikovanja potpisa za zakazivanje sednice Glavnog odbora za 17. maj, čemu se Lutovac protivio. On, tvrde naši izvori, na sve načine pokušava da obezbedi većinu pred sednicu GO koju je zakazao za 31. maj, a krivične prijave su, prema njihovim rečima, samo deo strategije obračunavanja sa neistomišljenicima.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Рашо

21.05.2020. 15:54

Ипак, пропустила је да каже је ли или није било фалсификовања, а то је суштина приче! То шта они једни о другима мисле знамо. Мисле исто као и о политичким противницима али то јавно не говоре док се не сукобе!

Predrag

22.05.2020. 07:21

Lepa partija nema ste,nisu u stanju da se dogovore izmedju sebe ko je sta krao i koliko a takvi bih da vode Srbiju.