Predsednik Crne Gore Milo Đukanović imao je sinoć u Jerusalimu razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Glavna tema je očekivano bila nedavno usvajanje Zakona o slobodi veroispoviesti u crnogorskom parlamentu, kojim se, kako je ponovio Đukanović, u duhu evropskih standarda u našem građanskom društvu reguliše ova materija, zamenjujući pravni akt od pre gotovo pola veka. Konstatovano je da su pozicije dvojice predsednika po ovom pitanju veoma udaljene, i da nema zajedničkog stava, što ne znači da ne treba nastaviti razgovore i o ovoj temi, kao i o svim drugim koje su bitne za međusobne odnose.

Pročitajte još: Mitropolit Amfilohije za "Novosti": Premijer Duško Marković da ne ucenjuje

Ovo je saopšteno iz kabineta predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, uz konstataciju da je razgovor bio veoma otvoren, civilizovan i konstruktivan, kako i dolikuje liderima bliskih država kao što su Srbija i Crna Gora, iako su teške teme bile na dnevnom redu.

-Đukanović i Vučić su saglasni da treba učiniti dodatne napore obe strane da se spuste tenzije i ne dozvoli antagoniziranje među našim narodima i zemljama, koje između ostalog povezuju i zajednički evropski ciljevi.O tome je posebno bilo reči, u kontekstu obaveza iz pregovaračkog procesa sa EU i zajedničkog delovanja prema Briselu, kao i regionalnih inicijativa za bolje povezivanje, u interesu svih zemalja regiona i bržeg napretka u procesu evropskih integracija. Deo je saopštenja iz kabineta Đukanovića.