Podsećajući da se navršava 23 meseca od ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, iz ove Inicijative podsećaju da je ubica i dalje na slobodi. Naime, u saopštenju za javnost Građanska inicijativa podseća da je u proteklih mesec dana specijalni tužilac podigao optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti, u kojima se navodi njihova umešanost u ubistvo Ivanovića.

- Fotografije delova optužnice, kao 'ekskluzivno“ javnosti su predočene izjave zaštićenih svedoka, delovi obdukcionog nalaza su osvanule u kosovskim medijima, dok osumnjičeni i njihovi branioci nisu dobili na uvid niti optužnice niti predmete spisa. To govori da je bitniji nečiji publicitet nego sprovođenje zakona u ovom ozbiljnom slučaju, rešavanju ubistva srpskog političara - ističe se u saopštenju za javnost GI SDP koja najoštrije osuđuje to što se na optužnici našla i sekretarica Olivera Ivanovića, Silvana Arsović.


PROČITAJTE JOŠ: Direktor KC u Kosovskoj Mitrovici: Silvana Arsović puštena na kućno lečenje

- Ovo je vid psihološkog i političkog pritiska na jednu samohranu majku, jednu vrednu sekretaricu koja se i toga jutra kao i 13 godina pre našla na svom radnom mestu. Njenim advokatima će tek biti uručena optužnica i spisi predmeta. Nadamo se da ćemo dobiti dokaze, za šta se tereti Silvana Arsović, koja u ovom slučaju predstavlja kolateralnu štetu dok je ubica na slobodi - dodaje se u saopštenju GI SDP.