VUČIĆ O IZBORIMA NA KiM: Ovo mi je najdraža pobeda! (VIDEO)

Novosti online/Agencije

06. 10. 2019. u 21:42

ВУЧИЋ О ИЗБОРИМА НА КиМ: Ово ми је најдража победа! (ВИДЕО)

Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug

U severnoj Kosovskoj Mitrovici Srpska lista osvojila je 7.118 glasova
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras da nakon više nedelja raznih pritisaka na KiM želi da obavesti građane Srbije da su danas na KiM uhapšene dve osobe zato što su navodno dozvolile dvojici Srba da glasaju sa srpskim ličnim kartama, koji su poneli i uverenja o kosovskim ličnim kartama.

"Ovo sam rekao zato što je sve rađeno rađeno da se Srspka lista uništi, da se nađu podobni Srbi koji će da služe interesima Kurtija, Mustafe, Haradinaja, a ne svog naroda", istakao je Vučić na vanrednoj pres konferenciji povodom izbora na KiM.

"Izborni rezultati su i za mene neočekivani. Učestvovao sam u različitim pobedama. Ovo mi je jedna od najdražih", rekao je.

On je istakao da su Srbi izašli u ovolikom broju da bi pokazali ljubav prema svojoj otadžbini.

Kako je naglasio, pobeda Srpske liste mu je jedna od najdražih pobeda u istoriji pobeda, zato što su mnogi želeli da uruše ugled SL.

"Nikada SL nije ovako ubedljivo pobedila", rekao je predsednik Vučić.

VUČIĆ: SRPSKA LISTA U SVIM MESTIMA DOBILA VIŠE OD 90 ODSTO


U svim mestima je Srpska lista na današnjim izborima na KiM dobila više od 90 odsto glasova, istakao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je preneo da je u Severnoj Mitrovici na 100 odsto obrađenog materijala Srpska lista osvojila 7.118 glasova, SLS Slobodana Petrovića 34, lista Rade Trajković i Nenada Rašića 51, a lista koju je predvodio Aleksandar Jablanović 55.

"Srpska lista je dakle u Severnoj Mitrovici osvojila 98,07 odsto srpskih glasova", rekao je Vučić i istakao da su i za njega samog to neočekivani izborni rezultati.

Za njega, kako je dodao, bio je i iznenađujući ishod u Velikoj Hoči i Goraždevcu - u Velikoj Hoči 145 za Srpsku listu prema 1, što je najveći procenat, odnosno 99,4 odsto.

Ima još takvih mesta gde su Srbi izlazili i Sprpska lista je dobila značajno više glasova, a svi drugi su dobili značajno manje, prema dosad prebrojanim glasovima.

U Obiliću Srpska lista je, kaže, dobila 1.217 glasova, Trajković i Rašić nisu dobili nijedan.

U Štrpcu je Srpska lista dobila 5.122, a oni su dobili 26 glasova.

U Klokotu je Srpska lista dobila 1.193 glasa, a ostali 0,80, koliko je dobio SLS Petrovića.

U Srbici 109 Srpska lista, pet je dobio Petrović, dva je dobila Trajković.

U Orahovcu, Srpska lista je dobila 404 glasa, 4 glasa Petrović, Trajković nula, Jablanović jedan.

U Partešu Srpska lista je osvojila 1. 968 , Trajković 8, a Petrović 112 glasova, preneo je Vučić.

U Gnjilanu Srpska lista osvojila je 1.140 glasova, 21 Petrović, Trajković dva i dva Partija kosovskih Srba Jablanovića.

„Mi 1.140, a oni ukupno 25. Nerešeno“, konstatovao je on.

"Ovo je 10:0, osim ako iz svemira ne dođu neki glasovi", rekao je Vučić na vanrednoj pres konferenciji.

VUČIĆ: SRBI POKAZALI ZRELOST I LjUBAV PREMA SRBIJI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je srpski narod na KiM, velikom pobedom Srpske liste, pokazao ogromnu zrelost i ljubav prema Srbiji, odbranio se od nestanka i dobio snažno političko predstavljanje, sa svih deset osvojenih mandata u kosovskom parlamentu.

Vučić je na vanrednoj pres konferenciji rekao da su Srbi na KiM na ovim izborima pokazali kolika je njihova ljubav prema Srbiji, te da je to velika obaveza i da će država Srbija morati da radi mnogo više, bori se i brine se o njima još više.

„Ovo je signal Albancima i međunarodnoj zajednici da su Srbi čvrsti, jaki, jedinstveni i da će umeti da čuvaju svoje", naglasio je on.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je sasvim sigurno da i mi i Albanci imamo mnogo toga zbog čega bi terbalo da razgovaramo. „Garantujem da srpsku državu i srpski narod niko neće tako jednostavno srušiti i pobediti kao što su neki planirali“, kazao je on izrazivši uverenje da će ko god dođe na vlast u Prištini taksu sigurno ukinuti.

Svoje obraćanje povodom izbora na KiM Vučić je započeo prenošenjem da su danas, posle više nedelja svakovrsnih pritisaka na srpski narod, kako južno tako i severno od Ibra, uhapšena dva člana iračkog odbora u Bošnjačkoj mahali iz redova Srpske liste zato što su dozvoli dvojici ljudima da glasaju sa srpskim ličnim kartama, iako su doneli potvrdu da su podneli zahtev za izdavanje kosovskih dokumenata.

„Ovo sam rekao jer je sve što je rađeno u prethodnih nedelja i mesecima činjeno sa željom da se Srpska lista uništi, da se nađu podobni Srbi koji bi da služe ne interesima svoga naroda, već Haradinaja, Tačija, Kurtija i Mustafe. Izborni rezultati su i za mene neočekivani“, kazao je on.

Vučić je rekao da je učestvovao u mnogim različitim pobedama na raznim izborima, i da mu je ova pobeda najdraža jer je ostvarena u najtežim uslovima.

„U uslovima kada su predstavnici različitih međunarodnih organizacija i zemalja dali sve od sebe da sruše monopol Srpske liste i uticaj Beograda, jer je po njima sve što bi povezivali Srbiju sa Kosovom maligno. Imali su u tome ne malu pomoć iz Beograda, ali sve je bilo neuspešno“, konstatovao je Vučić.

On je istakao da je Srpska lista odnela najubedljiviju pobedu na izborima i da nikada nije pobedila ovako, a kao primer naveo je Severnu Mitroviću gde je Srpska lista osvojila 98,07 odsto glasova.

„Zašto se ovo dogodilo ? Želim da iskažem ogromnu zahvalnost srpksom narodu koji je pokazao ogromnu zrelost, ponašali se onako kako su se neki drugi ponašali pre 30 ili 40 godina. Uprkos svim pritiscima su se ujedinili i razumeli svoju državu i šta drugi žele. Odbranili su se od nestanka. Imaće sada snažno političko predstavljanje, jer ovo znači da je Srpska lista osvojila svih 10 mandata i da će moći da se bori za interese svog naroda“, kazao je on.

Srpski narod, prema njegovim rečima, pokazao je i da mu je važno da konačno neko brine o njima, izdvaja novac i bori se za njih.

Videli su, kako je kazao, rezultate investicionog plana i ne mogu sada da pričaju d a su svi isti i da nema razlike među političarima.

„Srbi su ovako glasali i izašli u većem broju nego ikada ranije zato što su hteli da pokažu ljubav prema svojoj zemlji Srbiji. To niko ne može i ne sme niti, će moći da im oduzme. To je odnos prema svojoj zemlji. Možete da hapsite ljude šso vam se ne sviđa što imaju srpske lične karte, ili šta misle o Račku, ali ne možete da im uništite ljubav prema Srbiji“, poručio je Vučić.

Rekao je da je ovo kao zaključak velika obaveza i da će država Srbija morati da radi mnogo više, bori se i brine se o njima još više.

„Ovo je signal Albancima i međunarodnoj zajednici da su Srbi čvrsti, jaki, jedinstveni i da će umeti da čuvaju svoje“, naglasio je on.

Vučić je kazao da oni ne traže ništa tuđe, već samo da mogu da opstanu na svojim ognjištima i čuvaju svoje ime i prezime.

„Oni koji su mislili da će velikom medijskom bukom, kriminalizacijom da otimaju glasove Srba i da dele Srbe poručio bih „ne radite protiv svoga naroda za svoje lične inetrese. Ima nešto važnije od ličnih interesa, a to je naš narod. Nemojte da, biste se vi malo parčeta vlasti dočepali to da radite. Ovako narod na to reaguje““, istakao je on.

Vučić je rekao da nije Srpska lista svojim delovanjem zaslužila ovoliko glasova, koliko su ih drugi naterali na borbu za opstanak srpskog naroda.

„Zamolio bih naš narod da se večeras proveseli, nikoga ne ugrožavajući, a mi ćemo sutra da radimo, na podršku Beograda i Srbije uvek mogu da računaju“, zaključio je on.

Pročitajte još - Srpska lista ubedljiva, osvojila preko 98 odsto glasova!


VUČIĆ: OČEKUJEM POBEDU KURTIJA, RAZGOVARAĆEMO S NjIM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da ne isključuje mogućnost da Samoopredljenje Aljbina Kurtija, uz glasove iz inostranstva, osvoji najviše glasova, da to za njega ne predstavlja radost, ali da će, ako se to dogodi, Beograd sa njim pregovarati kao sa legitimnim predstavnikom Albanaca, te da će to biti teški razgovori.

"Za sada vodi DSK Osmanija i Mustafe, Samoopredeljenje je drugoplasirano, ali očekujem da oni iz inostranstva dobiju puno glasova, tako da ne bih isključio mogućnost da završe na prvom mestu. To bi bila velika radost za neke od srpskih političara koji su podržavli tu partiju koja u svom programu ima stvaranje velike Albanije. Za mene nije", rekao je Vučić na konferenciji za novinare po završetku izbora na KiM.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako vidi rezultate albanskih partija, budući da od toga zavisi nastavak dijaloga.

Vučić je istakao da je za njega važno da može da razgovara sa legitimnim predstavnikom Albanaca.

"Bićemo spremni da razgovaramo sa legitimnim predstavnicima Albanca, ma ko to da je, nismo mi ti koji ćemo da ih biramo, nisam ja puštao Aljbina Kurtija iz zatvora nego DOS, nisam ja sarađivao sa njim nego neki drugi , ali naše je da razgovaramo sa njima i to će biti veoma teški razgovori. Nema tu velike filozofije, ne očekujte da će biti lako za nas, ali neće biti jednostavno ni za njih, ali u tome i jeste smisao pregovora- da razgovarate i da pokušate da nađete kompromisno rešenje", istakao je Vučić.

U svakom slučaju, istakao je on, danas mi imamo puni legitimitet , i srpski narod je nedvosmisleno rekao ko su ti koji zastupaju njegove interese.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (51)

Miso.Pec

06.10.2019. 21:53

Dobro je to što su Srbi bili jedinstveni,samo ujedinjeni i sa Beogradom mogu opstati na svom ognjištu.

Milina

06.10.2019. 22:05

Najdraža pobeda! Srbi su danas na izborima pokazali jedinstvo i zajedništvo. Pobeda Srpske liste je Veličanstvena

Anastasija

06.10.2019. 22:20

Uprkos svim pritiscima, Srbi na KiM su pobedili! Zajedničkim snagama izborili su se da Srpska lista osvoji najveći broj mandata na ovim izborima!

bobl

06.10.2019. 22:53

Svaka cast i cestitke na uspesno obavljenom poslu od strane predsednika Srbije. U velikom procentu a uz njegov nagovor Srbi sa Kosova su izlaskom na biracka mesta i svojim glasovima fakticki priznali rezim iz Pristine a to je jedan od zadataka koje je Vucic dobio od nase najbolje prijateljice frau Merkel. Posle ovoga nema nazad. Sto bi rekla narodna pesma "Usla Fata u magazu sama "

mesa

06.10.2019. 22:55

obradovo se covek pobedi sa 10 mesta svasta ces da cujes ovde od ovog predsednika ko on da je pobedio i vodi kosovo

Zeljko85

06.10.2019. 23:04

Džabe Prištini sve ucene, zastrašivanja i pokušaja zabrana, Srpska lista je pobedila najubedljivije moguće.

Zeljko85

06.10.2019. 23:06

Pobedila je prava Srbija i pobedio je pravi srpski narod uz Srpsku listu. A Đilasova stranka sa Trajkovićevom je očekivano pukla sa 0,7% glasova.

Goran

06.10.2019. 23:07

Mene sad interesuje da li ce da podrze Ljimaja ili Tacija. Mislim ne bi me cudilo da podrze koaliciju Haradinaj - Ljimaj, one osvedocene ljubitelje i zastitinike Srba na nasim crvenim poternicama. Ne bi bilo prvi put.

Aleksa

06.10.2019. 23:13

Svaka cast, sve cestitke Srpskoj listi na osvojenih svih 10 mandata, uprkos naporima opozicije da do toga ne dodje!

Žalosno

07.10.2019. 00:37

Nezavisno od izbora. Ovo je tužno, a zašto? Brojim glasove, pa pobogu Srbi su etnički očišćeni sa Kosova. Po ovome na Kosovu ih ima svega oko 30000 duša!!!

Maki

07.10.2019. 00:42

UZ predsednika Vucica i njegovu podrsku, sve je lakse. On je taj koji je ulio veru u ljude na KiM.