Sve ono što je SNS govorila o političkoj zloupotrebi i kriminalu Dragana Đilasa sada polako dobija dokaze, izjavila je danas potpredsednica SNS Marija Obradović povodom hapšenja direktora "Dajrekt medije" J.S, kao i dvoje zaposlenih u marketingu RTS osumnjičenih da su zloupotrebama oštetili Javni servis.

"Imamo dokaze i obrise te medijsko korupcionaške političke hobotnice, o kojoj smo mnogo govorili ranije, i to ne samo funkcioneri SNS, nego i istražni organi", rekla je Obradović na konferenciji za novinare.

Navela je da se "stiglo" do nečega što se jako dugo istražuje, te da su istražni organi povodom toga intenzivirali rad u poslednjih mesec i po dana. Obradović kaže da je Đilas preko Dajrekt medije mimo zakona i ugvora pribavljao sebi reklamni prostor na RTS i prodavao ga krajnjim oglašivačima, uključujući i minute koje je dobio besplatno.

Kaže da je Đilas popuste koje je dobio na sekunde i minute, a potom i minute koje je dobijao besplatno, preprodavao i za sebe pribavljao višemilionsku korist u evrima.

Obradović je rekla da se RTS najvećim delom finansira iz budžeta, a to je novac građana i da je Đilas, otimajući reklamni prostor mimo ugovora i zakona, direktno zavlačio ruku u džep građana.

"Ta vrsta "muljanja" Dragana Đilasa i sve ono o čemu smo govorili sada polako dobija obrise i dokaze", rekla je Obradović.

Navela je da će Đilas morati da odgovori na mnoga pitanja.

Na pitanje da li očekuje i Đilasovo hapšenje, kaže da to nije pitanje za nju, ali da očekuje da će Đilas da se služi svim mogućim sredstvima kako bi "zamaglio ovu priču".

Ona je navela i da očekuje da nadležni neće posustati pod pritiskom Đilasa.

"Očekujem da će Đilas vršiti prirtisak i na istraže organe i na pravosuđe. To mu nije prvi put", rekla je potpredsednica SNS.

Navela je da će visoko rangirani rukovodioci u Dajrekt mediji i iz marketniga RTS morati da daju detaljno objašnjenje.

Kaže i da je Đilas pokušavao u prethodnih nekoliko dana da zabašuri tu temu, zamagli je i prebaci na teren političke borbe.

Obradović je rekla i da će Đilas, kao jedan od lidera SzS koji je najavio bojkot izbora, morati da odgovori na pitanje da li je krao ili nije krao, da li je dobijao besplatno sekunde za oglašavanje ili nije, da li ih je prodavao ili nije, i da li je, dok je bio gradonačelnik Beograda, koristio politički uticaj za pribavljanje političke koristi.

"Sve ono što smo godinama unazad govorili, a ljudi negirali, isključivo smo govorili jer je istina. Vreme je da otvorimo i druge priče šta su uradili lažni lideri sadašnje opozicije iz SzS. Moraju da daju odgovore na mnoga pitanja", kaže potpredsedenica SNS.

Ona je rekla da se tokom dana očekuje detaljniji izveštaj ministra policije Nebojše Stefanovića.

Na pitanje da li stranka treba da se oglasi povodom te vesti pre nadležnih u državi, Obradović je uzvratila:

"Zar ne treba da prokomentarišem nešto što se pojavilo kao vest pre sat vremena".