Pacoli: Gvineja Bisao ponovo potvrdila da je priznala Kosovo

Beta

30. 01. 2018. u 20:26

Prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžet Pacoli je danas objavio da je Gvineja Bisao ponovo potvrdila da je priznala nezavisnost Kosova

Пацоли: Гвинеја Бисао поново потврдила да је признала Косово

Thinkstock

Prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžet Pacoli je danas objavio da je Gvineja Bisao ponovo potvrdila da je priznala nezavisnost Kosova.


On je za prištinsku televiziju KTV izjavio da je dobio notu o potvrđivanju priznanja Kosova i istu predočio gledaocima i voditelju emisije.Ranije je u medijima ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da je Gvineja Bisao povukla odluku o priznanju Kosova iz 2011. godine.


"O tome me je danas obavestio premijer Gvineje Bisao", rekao je 21. novembra Dačić i dodao da je ta zemlja o povlačenju priznanja poslala notu Prištini, što su vlasti Kosova negirale.Pacoli je rekao da je notu kojom se potvrđuje priznanje Kosova Gvineja Bisao dostavila i Vladi Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Да ти кажем

30.01.2018. 22:25

@Анти Антифа - Можда и не лаже. Док је он био министар "МСП Косова", велики број земаља је донео одлуку о признању нелегалне државе, а у некима од њих откривене су корупционашке афере и примање мита за признање "Републике Косово". А за неке од поглавица у пацифичким острвским државицама тврди се да су куповани за неколико лап топова или луксузни аутомобил! Сада се (после неких повлачења и негирања признања, као и најава нових повлачења) опет активирао!

Nikola

30.01.2018. 22:38

Čas jesmo, čas nismo, ma ipak jesmo, šta će biti sutra? Hajde odlučite se više.

jovo

30.01.2018. 23:27

mislim da mu je upao kamenčić u cipelu koji ga žulja, a to je sve jača i uglednija Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem.

čiča

31.01.2018. 17:26

Vidim to vam je poboljšalo život, priznalo vas više od polovine evrope pa vize ni na vidiku, a možda vi priznaje mažete na hleb pa ste sitiji