Špijunka: Đurićev tečni hebrejski

D. M.

09. 05. 2015. u 13:12

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ugostio je nedavno izraelske srednjoškolce i razgovor sa njima počeo na tečnom hebrejskom koji je naučio od bake, a usavršio u Izraelu, gde je živeo neko vreme

Шпијунка: Ђурићев течни хебрејски

Marko Đurić

IZRAELSKI srednjoškolci, buduće diplomate, koji su nedavno boravili u poseti Srbiji nisu ni slutili da će imati priliku da sa nekim od naših zvaničnika pričaju na - svom maternjem jeziku.

Takvo "iznenađenje" priredio im je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, koji je ugostio izraelskog ambasadora Josefa Levija i studente. Levi je gostima iz Tel Aviva rekao da će im se domaćin obratiti na njihovom jeziku i Đurišić je započeo razgovor na tečnom hebrejskom.

Ovaj jezik on je naučio jer mu je baka po majci Jevrejka, a usavršio ga je u Izraelu, gde je neko vreme živeo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

MarkoBg

09.05.2015. 13:30

Opa, svaka cast ! Drago ni kad cujem ovako nesto ( da nas predstavljaju kompetentni ) mada je to retkost.

RoRa

11.05.2015. 07:14

@Јован - Upravo tako. Svako dete koje rodi Jevrejka je Jevrejin po zakonima države Izrael. Međutim, g-din Đurić je, pre svega, državljanin Srbije a sve ostalo je lepa priča.

Jelena

16.05.2015. 23:28

ljudi, bre, NE MORA da znaci, ja znam hebrejski jer sam zivela u Izraelu, moji su radili tamo. nit sam Jevrejka, nit mi je iko ziv Jevrejin. Srpkinja hriscanka pravoslavac sam. ima ljudi kojij govore hebrejski kod nas, ali se za to ni ne zna, jer je to redak jezik, samo se u Izraelu upotrebljava.