Активисти Савеза за Србију, које су предводили Марко Бастаћ, Никола Јовановић и Бранко Миљуш, бивши директор листа Press који је био у власништву Драгана Ђиласа и Мирослава Мишковића, покушали су данас физички да спрече пролаз новинарима који су се возили електричним аутобусом "Врабац" који је данас почео са радом у пешачкој зони у центру Београда.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ХАОС НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ: Жестока свађа између присталица СНС и СзС (ФОТО)


До вербалног окршаја између председника општине Стари Град Марка Бастаћа и одборника СНС-а у скупштини града Николе Јоксимовића, гурања и замало опште туче дошло је пошто су представници Савеза за Србију, предвођени шефом одборничке групе у скупштини гарада Николом Јовановићем и Бастаћем, желели да прекину промоцију "Врабац сервиса" и питају заменика градоначелника Горана Весића, зашто је, како су навели, потрошио 10 милиона евра на улепшавање Трга републике.

Представници градске власти и СНС били су Кнез Михаиловој како би да похвалили радове и отворе нову градску саобраћајну линију.

После перформанса којим су желели да укажу на "предугу и прескупу" реконструцију трга, кренули су ка колони електричних мини возила. У њој су били председник скупштине града Никола Никодијевић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић, главни градски урбаниста Марко Стојчић, као и други градски функционери.

Бастаћ и Јовановић су их пресрели. Пошто су се обојица поздравили са Никодијевићем, наставили су улицом, али мини-бус се зауставио само на кратко и наставио вожњу. Присталице СзС су затим почеле да им довикују како беже.

Настала је свађа између представника власти који су били ван возила, међу којима је био и одборник СНС Немања Јоксимовић. Сукобљени су се гурали, псовали и добацивали једни другима дуж Чика Љубине улице.

У више наврата, замало је избегнута озбиљна туча. Најжешће је било када се Јоксимовић сукобио са Бастаћем и Бранком Миљушем, бившим директором листа "Прес".