VANREDNO stanje važi za sve u vreme epidemije. Događaji od vikenda svedoče da policija ne gleda kroz prste poznatima. Neki od "selebriti" ličnosti koji su prekršili norme ponašanja u vanrednom stanju bili su uhapšeni i procesuirani pred nadležnim tužilaštvima. Svi su uslovno i novčano kažnjeni i javno osramoćeni.

Za vikend je u elitnom beogradskom hotelu "Kraun plaza", nešto posle 15 časova, priveden i poznati pevač Radiša Trajković Đani, zajedno sa suprugom Slađanom, sinom i snajom. Takođe, uhapšen je i Đanijev kolega, pevač Mitar Mirić, kao i poznati fudbaler Aleksandar Prijović.

Osim njih, procesuirano je još još 17 osoba, među kojima i direktor lobija i bara hotela, nekoliko gostiju, koji su bili u društvu sa Đanijem i ostalima, dok je jedna osoba u bekstvu.

Pomenutoj grupi uhapšenih, ukupno njih 23, na teret se stavlja krivično delo - nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije, za koje zakon predviđa zatvorske kazne.

RIJALITI U GRMLjU I RIJALITI učesnica Dina Galorini takođe je prekršila policijski sat, kada se vozila automobilom po Mirijevskom bulevaru. Ona je čak, pokušala da pobegne policiji i sakrila se u grmlju. Međutim, policija ju je locirala i tada je ustanovljeno da je bila u alkoholisanom stanju. Odvedena je na trežnjenje, a protiv nje je podneta prijava za kršenje policijskog časa i vožnje u alkoholisanom stanju.

Trajković i supruga, kao i njihovi sin i snaja, zatim Mitar Mirić i fudbaler Aleksandar Prijović sa Trećim tužilaštvom u Beogradu sklopili su sporazum o priznanju krivice i osuđeni su pravosnažno na po tri meseca kućnog zatvora. Svi oni su noć pre saslušanja u tužilaštvu, proveli noć u policiji.

Trajkovići su se po izlasku iz Suda oglasili u javnosti:

- Ni sad ne znamo šta se stvarno desilo. Nigde na vratima hotela nije pisalo da je ulaz zabranjen ili da je samo za goste hotela. Tamo smo išli da prijatelju odnesemo lekove, kada su nam prišli policajci, legitimisali nas i priveli. Neprijatno mi je što se sve ovo desilo, jer, inače, poštujemo pravila. Ni suprug, ni ja, nikada nismo bili hapšeni, nemamo ni prekršajnu prijavu, a kamoli nešto drugo. Noć u ćeliji bila je strašna, grozna i tako nešto ne želim nikome...


Aleksandar Prijović Foto N. Paraušić

Nisu samo Đani, Mirić i Prijović prekršili pravila u vanrednom stanju. I folk pevač Darko Lazić je 28. marta, u večernjim satima, u Bogatiću, prekršio policijski čas. On je, najpre, negirao da je prekršio zakon, ali onda je, ipak, to priznao. Tvrdio je da je zakasnio od 15 do 20 minuta posle policijskog časa kući, jer je imao problem sa automobilom. Navodno, bio je u autu, koji nije on vozio, već njegov prijatelj i da su nenamerno, zbog problema sa vozilom, prekršili zabranu i mora da plati 150.000 dinara.

Lazić se, nakon incidenta, putem društvenih mreža, oglasio u javnosti i rekao:

- Tačno je da sam malo zakasnio, ali nije bilo namerno. Šta ću? Kajem se zbog svega i, naravno, platiću kaznu.

Među prvima koji su prekršili izolaciju bio je fudbaler Luka Jović, pošto je stigao iz Španije. On je sa devojkom Sofijom došao u Srbiju i umesto da bude u izolaciji, u stanu na Vračaru, fudbaler se šetao gradom. Zbog toga je "zaradio" krivičnu prijavu.