JOVICA Radonjić (35), brutalno ubijen 8. aprila 2015. godine na Zvezdari, poznavao je svog krvnika. To tvrde svedoci, neki njemu bliski ljudi, a uvereni su i mnogi koji su videli snimak surove egzekucije, objavljen u javnosti. Da li su se Radonjić i Dejan M. (41), koji se sumnjiči za likvidaciju, zaista znali, utvrdiće istraga, koju je, pre dva dana, započelo Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Prema nezvaničnim saznanjima, Dejan M., koji je uhapšen godinu dana kasnije, 2016, ali zbog drugog krivičnog dela, navodno je ubio Radonjića da otplati narkomanski dug. Prema rezultatima predistrage i na osnovu dokaza do kojih je došla policija, Dejan M. je jednoj beogradskoj kriminalnoj grupi, koja je rasturala drogu, bio dužan veliki novac.

- U to vreme Dejan je imao 36 godina i duže vreme je konzumirao narkotike - navodi naš izvor iz istrage. - Uvukao se u taj svet, ali nije imao novca. Bavio se sitnim razbojništvima, ali je to bilo malo da podmiri sve veće potrebe za drogom. Njegov dug je sve više rastao. Iz tog vrzinog kola nije mogao nikako da izađe.

PROČITAJTE JOŠ - Otac Jovice Radonjića: Ubili mi sina dok smo pričali telefonom

Kome je palo na pamet da Dejanu M. ponudi da tuđom krvlju "otplati" dug, policija ima svoju verziju. Nedostaju, međutim, dokazi da se i ta osoba nađe iza rešetaka. Dejan M. je, trenutno, na izdržavanju kazne od šest i po godina zatvora zbog imovinskih delikata (krađa i sitnijih razbojništava). Na polovini je robije.

Radonjić je tog 8. aprila, pre pet godina, sa drugom Milošem M. stigao pred zgradu u kojoj je živeo oko 19.15. Dok su izlazili iz džipa, njima u susret je dolazio muškarac sa kapuljačom na glavi i ruksakom na leđima. Na snimku se vidi trenutak kada mu Radonjić prilazi. Svedok je kasnije ispričao i da je čuo da mu govori:

- Šta je p...o, šta me gledaš?!

PROČITAJTE JOŠ - MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA: Đurovića i Radonjića ubili isti kriminalci


Jovica kao da ga je prepoznao i osetio da će ovaj nasrnuti na njega. Hteo je da mu skine ranac, uveren da je u njemu pištolj. Oružje je, međutim, napadač držao u džepu. Izvukao ga je i zapucao.

- Verujem da je moj sin poznavao onog koji ga je ubio - ispričao je svojevremeno njegov otac Bogdan Radonjić za "Novosti". - Nisam mogao da gledam snimak zločina, ali oni koji su videli, ispričali su mi detalje. Jovicu je ubica pogodio jednim metkom u srce i sa tri u grudi. Moj sin je bio sportista i snažan i uspeo je da dohvati napadača i da ga sruši, ali je bio teško ranjen i gubio je snagu. Ubica mu je tada pucao u leđa.

Iz stana su tada istrčale njegova supruga i kuma. Živeo je još desetak minuta i izdahnuo na rukama svoje žene.

DOSAD OSUĐIVAN ZBOG ORUŽJA

BEOGRAĐANIN rodom iz Kule Jovica Radonjić osuđivan je za nelegalno posedovanje oružja. Nekoliko meseci pre smrti nagodio se sa tužilaštvom, dobio dve godine i četiri meseca zatvora i na slobodi je čekao pravosnažnost presude. On je i ranije bio osuđivan na šest meseci zbog istog krivičnog dela. Ni za šta drugo nije bio osuđivan.