OSNOVNO javno tužilaštvo vodi istragu protiv četiri osobe zbog dva razbojništva, u kojima je, kako se sumnja, ukradeno blizu 26 miliona dinara, saznaju "Novosti".


Istraga se odnosi na obijanje zlatare "Ekslens" u Kruševcu 7. novembra prošle godine, odnosno menjačnice "Ide voz" mesec i po kasnije.


Kako saznajemo, istragom su obuhvaćeni G. Đ. (52), P. A.(42), S. Đ. (46) i D. R. (47) i to zbog krivičnog dela teška krađa u saizvršilaštvu. U Osnovnom javnom tužilaštvu navode za "Novosti" da je prema G. Đ. i P. A. produžen pritvor do 22. februara.


Pročitajte i:Pokušaj pljačke kladionice kod Kruševca: Uhapšen i četvrti razbojnik, trojica maloletnici!- U predmetu se preduzimaju druge istražne radnje i istražni postupak još nije okončan - kaže, za "Novosti", Saša Avramović, zamenik javnog tužioca.


Policija je posle hapšenja osumnjičenih, koji su sada u pritvoru, saopštila da se sumnja da su iz sefa menjačnice 24. decembra uzeli oko 127.000 evra, kao i da su ranije provalili u zlataru u centru grada i iz nje odneli sef sa zlatnim i srebrnim nakitom ukupne vrednosti oko 89.000 evra. Prema nezvaničnim informacijama, deo novca pronađen je u šupi, u selu kod Kruševca.


Pljačka zlatare privukla je veliku pažnju javnosti, između ostalog i zbog priče da su lopovi uspeli da iznesu sef težak čak 100 kilograma i da ga, navodno, na pijačnim kolicima odguraju iz lokala u pravcu Kosančićeve ulice.