KRUŠEVAC - Policija u Kruševcu uhapsila je i četvrtog saučesnika oružane pljačke kladionice “Pin-bet”, koja se dogodila 10. novembra u Parunovcu kod Kruševca. Kako saznaju “Novosti”, policija je brzo rasvetlila razbojništvo u pokušaju koje je izazvalo veliko interesovanje javnosti, a nadležna tužilaštva trenutno procesuiraju četvoricu osumnjičenih, među kojima su tri maloletnika.

- Sudiji za maloletnike Višeg suda u Kruševcu je podnet zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema maloletnicima D.V, M.F. i S.S, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili u saizvršilaštvu krivično delo razbojništvo u pokušaju, a maloletni D.V. i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija - predočava za “Novosti” dr Bratislav Petrović, javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu. -Rešenjem sudije za maloletnike njima je određen pritvor.

PROČITAJTE JOŠ - Pogledajte snimak nesvakidašnje pljačke kladionice kod Kruševca: Upali su maskirani i naoružani pištoljem i puškom, a izašli praznih šaka (VIDEO)

U slučaju osumnjičenog M.V. (21) postupa Osnovno javno tužilaštvo kome je kruševačka policija podnela krivičnu prijavu zbog krivičnog dela razbojništvo u pokušaju i saizvršilaštvu. Osumnjičeni je saslušan u prisustvu branioca 17.novembra.

- Doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog M.V.(21)i stavljen je predlog za određivanje pritvora sudiji za prethodnih posutpak Osnovnog suda, koji je rešenjen doneo odluku o pritvoru u trajanju od 30 dana - rekao je za “Novosti” zamenik javnog tužioca Saša Avramović iz Osnovnog javnog tužilaštva.

Kako su “Novosti” objavile, četvorica razbojnika krenula su u pljačku lokala. Na osnovu snimaka sa tri kamere video-nadzora rekonstruisano je da je jedan naoružan momak bez maske ostao na ulici da stražari, da je drugi razbojnik sa kapuljačom i maramom preko lica stražario na ulazu u lokal, dok su dvojica, takođe “maskirani”, krenuli ka kasi.

Pokušaj da otmu pazar koji je te noći iznosio oko 100.000 dinara sprečio je radnik kladionice Veselin Ivković,koji se goloruk suočio sa razbojnicima. Kasa se u tom koškanju našla na podu kladionice, a novac prosuo. Razbojnici su sa poda pokupili tek malo više od 7.000 dinara i pobegli.

PROČITAJTE JOŠ - Ponavljali su pljačka, a ja izađite napolje! Dramatična ispovest radnika koji je goloruk uspeo da odbrani kladionicu od naoružanih pljačkaša! (VIDEO)

- Pokušali su da uzmu novac, ali sam hteo da sačuvam kasu - ispričao je “Novostima” radnik Veselin Ivković. Nisam ni svestan šta sam uradio, jednostavno sam hteo da odbranim pazar. Kada sam pregledao snimke sa sigurnosnih kamera, kao da sam tek da video šta je sve moglo da se dogodi.


OSUMNjIČENI RANIJE DOLAZILI U KLADIONICU

PREMA nezvaničnim saznanjima “Novosti” osumnjičena “četvorka” je i ranije dolazila u kladionicu “Pin-bet” i dobro znala raspored u lokalu. Osumnjičeni su od ranije poznati organima gonjenja. U akciji policije, nađeno je i oružje korišćeno tokom izvršenja krivičnog dela. Iako je u pokušaju da dođu do pazara došlo do ispaljenja projektila iz automatskog oružja, niko u kladionici nije povređen.