Za kompakt-diskove na kojima su bili neažurirani podaci naplatili 21,8 miliona dinara. Takve diskove kupilo 68 službenika u opštinskim i državnim organima širom Srbije


Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara, jer su se lažno predstavljali kao komercijalisti jedne firme, policija u Kikindi uhapsila je J.M. (50) i L.Š. (26) iz Novog Sada.

Policijska uprava u Kikindi u utorak je saopštila da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati, a nakon isteka tog roka, uz krivičnu prijavu biće privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi.

PROČITAJTE JOŠ: Milionska prevara lekovima protiv raka: Pohapšeni lekari, apotekari, menadžeri


- Njih dvoje su kao lažni komercijalisti firme koja se bavi ažuriranjem propisa iz oblasti pravne i finansijske regulative, doveli u zabludu 68 osoba u opštinskim i državnim organima na području Srbije da potpišu ugovor o kupovini kompakt-diskova na koje su snimili neažurirane podatke. Potom su takve kompakt-diskove slali oštećenima koji su im za tu uslugu, po osnovu potpisanog ugovora, uplatili ukupno oko 21,8 miliona dinara – saopštila je Policijska uprava u Kikindi.