Osumnjičeni priznao da je usmrtio komšiju

S. K.

20. 09. 2019. u 22:02

Осумњичени признао да је усмртио комшију

Ulica gde je Jovan R. izboden nasmrt,foto S.K.

U Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici saslušan Rajko R. (55), određen mu pritvor do 30 dana

OSUMNjIČENOM za ubistvo komšije Rajku R. (55), iz Inđije, određen je pritvor u trajanju do 30 dana, nakon što je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, Rajko je priznao zločin, koji se dogodio u sredu uveče, kada je sa više uboda nožem usmrtio prvog komšiju do njegove kuće Jovana R. (54).

Sukob zbog međe, koji je završio i na sudu, okončao se krvavim zločinom, i to naočigled pojedinih komšija u Ulici Stevana Sremca, svega nekoliko metara od njihovih kuća.

- Jova je bio vredan čovek, keramičar i to baš dobar majstor. Čovek se jedva skućio nakon izbeglištva, ali ovaj mu nije davao mira, stalno ga je provocirao, napadao da je Jovina granica kod njega u imanju, a geometar utvrdio suprotno - vele komšije iz ove ulice u kojoj je zavladao muk, nakon ubistva.

PROČITAJTE JOŠ - INĐIJU POTRESAO STRAVIČAN ZLOČIN: Jurio komšiju i ubadao nožem


Oni kažu da još nisu videli Jovinu ćerku, koja živi u Nemačkoj, ali tvrde da će doći na očevu sahranu koja će se održati danas.

Rajko koji više od 20 godina živi u ovom kraju, izbegao je kao i Jova iz Hrvatske. Ono što je ostalo nejasno njihovim zajedničkim prijateljima, zašto se Rajko nije bunio oko međe, dok su pre Jove tu živeli neki baba i deda.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo nakon što je Jovan izašao iz kuće da uzme nešto iz svog automobila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije