SMRT Tatjane Ilkić (39), iz Majdanpeka, koja je preminula u subotu ujutru na operacionom stolu u Opštoj bolnici u Majdanpeku prilikom porođaja i dalje se vodi kao - misterija.

- Lekari i dalje ne znaju pravi razlog zbog kojeg je moja supruga preminula - kazao nam je Željko Petrović (52), Tatjanin suprug. - Kada sam ih pitao kada ću dobiti odgovor na pitanje kako mi je žena, pored tri lekara, preminula na operacionom stolu, rečeno mi je da će sve biti poznato danas, 1. septembra, nakon obdukcije.

Željko kaže da je neverovatno da od troje specijalista niko nema čak ni pretpostavku kako mu je supruga preminula.

- Ako je moja supruga tražila da se porođaj obavi carskim rezom, jer je u rizičnim godinama, ne znam zašto su je uopšte porađali prirodnim putem - još je u šoku Petrović. - Pokušavam da se saberem i svu pažnju usmerim ka sinu Veljku, koga mi je supruga, pre nego što je preminula, donela na svet.

Pročitajte još - TRAGEDIJA U MAJDANPEKU: Trudnica preminula tokom porođaja

Po rečima našeg sagovornika, "prosto je neverovatno da u Opštoj bolnici u Majdanpeku radi samo jedan ginekolog".

- Više puta sam u gradu čuo polemike i tvrdnje da nije pitanje da li će se neka tragedija na Odeljenju ginekologije u Opštoj bolnici u Majdanpeku desiti, već da je to samo pitanje trenutka - kaže Petrović. - Znam da je bilo reči o tome da se to Odeljenje preuredi u stacionar, a da se porodilje šalju na Odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Boru. Sada vidim da je taj predlog i te kako imao smisla.

Petrović kaže da ne želi ni u koga da upire prst dok se ne okonča obdukcija, ali i dodaje da mu je neverovatno da se ovakvi slučajevi dešavaju u 21. veku i da niko od nadležnih ne zna kako je došlo do smrti porodilje.

- Meni je internitsta kazao da su Tatjanu reanimirali dva časa - dodaje Željko. - S druge strane, ginekolog mi je kazao da je taj postupak trajao nešto duže od sat vremena. Ko od njih dvojice ne govori istinu? Meni suprugu niko ne može da vrati, ali da li će neko odgovarati za njenu smrt ili da li će se, makar, ustaniviti kako je došlo do toga da premine na operacionom stolu usred bolnice?

Pročitajte još - JOŠ JEDNA TRAGEDIJA U ALEKSINAČKOJ BOLNICI: Beba rođena mrtva

Po njegovim rečima, jer nadležni o ovoj tragediji još uvek ćute, njemu je jedna medicinska sestra kazala da je, nakon porođaja, Tatjana imala problem sa posteljicom koji je doveo do obilnog krvarenja.

- Drugim rečima, supruga mi je iskrvarila nasmrt - u šoku je Željko. - I dalje mi kroz glavu prolaze slike kako na Odeljenje ginekologije nose boce sa krvlju. Ali, sve je bilo uzalud. Moja supruga je, što je neverovatno, preminula tokom porođaja, iako su sve prethodne analize bile u redu.

BRINEM O SINČIĆU VELjKU

PETROVIĆ kaže da mu je sada prevashodni cilj da se se stara o sinu Veljku, ali i ističe da neće odustati od traženja istine.

- Ponavljam, nikoga ne okrivljujem. Ali, ako se ustanovi da je Tanja umrla greškom lekara, neću se smiriti dok svi ne budu izvedeni pred lice pravde.

OBDUKCIJA

Obdukcija trudnice bi trebalo da bude obavljena danas, a policija čuva telo žene.