NUDILI POSAO U NEMAČKOJ: Osuđeni prevaranti, oštetili građane za više stotina hiljada dinara

Tanjug

01. 08. 2019. u 14:07

НУДИЛИ ПОСАО У НЕМАЧКОЈ: Осуђени преваранти, оштетили грађане за више стотина хиљада динара

Foto Depositphotos

Dvojica prevaranata, koji su oštetili građane za više stotina hiljada dinara, nudeći im zaposlenje u Nemačkoj, koje im međutim nikada nisu obezbedili, priznali su krivicu i zaključili sporazume sa Prvim osnovnim tužilaštvom, na osnovu kojih su osuđeni na zat
Dvojica prevaranata, koji su oštetili građane za više stotina hiljada dinara, nudeći im zaposlenje u Nemačkoj, koje im međutim nikada nisu obezbedili, priznali su krivicu i zaključili sporazume sa Prvim osnovnim tužilaštvom, na osnovu kojih su osuđeni na zatvorske i novčane kazne.

M.B. i Z.J. su uhapšeni početkom juna, a nakon sprovedenog dokaznog postupka, tokom kojeg je saslušano 48 oštećenih, oni su priznali krivicu za krivično delo prevara.

M.B. prema sporazumu sa tužilaštvom osuđen na tri godine zatvora i novčanu kaznu od 400.000 dinara, a Z.J. na osam meseci kućnog zatvora i novcanu kaznu od 200.000 dinara.

PROČITAJTE JOŠ - NAJVEĆA PREVARA HARA SRBIJOM: Nude fiktivni brak za papire u Nemačkoj za 1.000 evra, pa nestanu s parama!

Takođe, zakljucenim sporazumima o priznanju krivicnog dela okrivljeni M.B. i Z.J. su obavezani da u roku od šest meseci od dana pravnosnažnosti presude pod pretnjom prinudnog izvršenja oštećenima isplate imovinskopravne zahteve u visini pričinjene štete, navodi se u informaciji tužilaštva, objalvjenoj na njegovom sajtu.

Ove sporazume potvrdio je presudom Prvi osnovni sud u Beogradu.

PROČITATJE JOŠ - Uhapšeni zbog prevare

M.B. i Z.J. su, kako je saopšteno nakon njihovog hapšenja u junu, od decembra 2018. godine do aprila putem više internet sajtova oglašavali i nudili zaposlenje u inostranstvu (Nemačka) za razlicite profile zanimanja.

Nakon toga su od građana zainteresovanih za posao (sada oštećenih) zahtevali da im putem post-net uplantice uplate različite novčane iznose na ime pripremanja dokumentacije (izrade vize, putnih troškova i osiguranja), da bi zatim novac podizali u poštama sa svojim ličnim dokumentima i isti trošili za svoje potrebe.

Oštećenima nisu obezbedili obećani posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije