PRIPADNICI Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu, uhapsili su jutros direktorku paraćinskog Centra za socijalni rad B.M.S. (56) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja.


Pročitajte još: Ukrali više od šest miliona dinara sa bankomata


Kako je navedeo u saopštenju MUP, ona se sumnjiči da je u periodu od 2015. do 2019. godine zaključila ugovore o radnom angažovanju na privremenim i povremenim poslovima i o volontiranju sa četiri osobe iz Paraćina i uputila ih u Odeljenje lokalne poreske-administracije Opštinske uprave, da tamo obavljaju administrativno-tehničke poslove. Tim licima ona je isplaćivala ugovorenu novčanu naknadu ili jednokratnu novčanu pomoć za sve vreme radnog angažovanja iako oni nisu obavljali poslove u Centru za socijalni rad. Takođe se sumnja da je B.M.S. na ovaj način ovim osobama omogućila neovlašćen pristup podacima koji se smatraju službenom tajnom prema Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji.


Pročitajte još: Falsifikovanim računima oštetio državu za 8 miliona dinara


B.M.S. se takođe sumnjiči da je u istom vremenskom periodu zaključila ugovore o nabavci robe široke potrošnje sa jednim privrednim društvom iz Paraćina, te da je od jedne radnje nabavljala pogrebnu opremu bez ugovora o kupoprodaji robe, te je na taj način favorizovala te dobavljače i omogućila im korist od 2.096.054 dinara.

Uz krivičnu prijavu, osumnjičena je privedena u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.