TRAGEDIJA U SOMBORU: Pucao u suprugu, pa sebi u glavu

J. B.

22. 04. 2019. u 14:39

ТРАГЕДИЈА У СОМБОРУ: Пуцао у супругу, па себи у главу

Mesto gde je ubijena Desmirka Vujčić / Foto Facebook

Na periferiji Sombora, Branko Vujčić pištoljem usmrtio Desimirku Vujčić ispalivši joj hitac u grudi. Pozvao policiju i najavio šta planira da uradi. Navodno, htela da se razvede

NEZAPAMĆENA tragedija u ponedeljak je potresla žitelje Sombora, kada je, nešto posle podneva, Branko Vujčić (62) ubio suprugu Desimirku (55), a zatim pokušao da izvrši samoubistvo. Prema prvim informacijama, Branko je, navodno, iz pištolja ispalio metak u grudi supruge, a zatim je pucao sebi u glavu. On je s teškim povredama prebačen u bolnicu, gde se lekari i dalje bore za njegov život.


PROČITAJTE JOŠ: SLUČAJ UBIJENE PEVAČICE: Optužnica protiv Marjanovića na proveri u Višem sudu

Jezivi zločin se dogodio u blizini hipodroma u Somboru, između buvljaka i Carinarnice. Reporteri "Novosti" zatekli su u ponedeljak u travi pored puta još vidljive tragove krvi, sa gomilom papira oko njih. Nesrećne žena je podlegla povredama na licu mesta. Branko je prvobitno prevezen u bolnicu u Somboru, a zatim je, zbog teškog stanja, prebačen u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad.


PROČITAJTE JOŠ: Pucao u suprugu, pa se ubio u Boriku

Kako saznajemo, Branko i Desimirka su bili u braku 35 godina. Ona je u nedelju stigla u Srbiju iz Nemačke. Zbog nesuglasica sa suprugom kojeg je, navodno, izdržavala godinama, Desimirka je odlučila da ga ostavi. On je sve vreme odbijao da se zaposli, zbog čega su se i svađali.

BEZ PRIJAVA NASILJA? NAŠ izvor upućen u slučaj navodi da do sada policiji nije bilo prijavljivano Brankovo nasilje prema supruzi Desimirki. Komšije ovog para pričaju da Branko nije radio, i da je, navodno, sedamdesetih godina došao sa Korduna. Ovdašnja policija još ispituje sve okolnosti jezive smrti Desimirke Vujčić.

- Tetka je nešto više od godinu dana radila u Nemačkoj, gde je čuvala starije osobe, i tako su se ona i teča izdržavali od njene zarade. Branko nije radio, ali tetka Desimirka je htela da mu nađe neki posao u Nemačkoj. Predlagala mu je da vozi kamion, ali on to nije prihvatio. Nisu se najbolje slagali, pa je ona naposletku odlučila da se razvedu. Dece nisu imali - kaže, za "Novosti", Desimirkin sestrić Stefan Varga.

Prema nezvaničnim informacijama, Branko je u ponedeljak pozvao policiju i rekao da će ubiti i sebe i ženu. Uspeo je nekako da nagovori Desimirku da se provozaju automobilom, kako bi razgovarali o svemu... Pošto je Desimirka pristala, u vozilu joj je pucao u grudi. Potom je ispalio sebi hitac u glavu. Kada je policija stigla nakon što je uspela da ih locira posle njegovog poziva, već je bilo kasno.

Kako kaže sestrić ubijene žene, posle užasnih vesti koje su ga dočekale, očekuje da njegova majka zbog ove tragedije stigne iz Nemačke. Rođaci nesrećne Desimirke u neverici pričaju da je Branka najverovatnije razljutila odluka o razvodu. Komentarišu da je to samo bio okidač da "spreči" neželjeni rastanak.

Zgrada u kojoj su živeli supružnici

- Desimirka je u nedelju iz Nemačke nakratko došla u Sombor i Branko ju je ubio. Svi smo u šoku i ne možemo da poverujemo šta se dogodilo - skhrana je rodbina ubijene žene, koja moli da ih više ne uznemiravamo.

Kako smo saznali, Vujčići su jedno vreme živeli u kući u Ulici Dušana Staničkova, pa su se preselili u stan na uglu Ulice Gruje Dedića i Prote Mateja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije