Zoran NJeguš: Ugovori dokaz porekla para

N. B.

22. 03. 2019. u 07:41

Зоран Његуш: Уговори доказ порекла пара

Zoran NJeguš, foto N.Skenderija

Pred Specijalnim sudom u Beogradu bivši fudbaler demantovao tvrdnje o pranju novca. Dok sam bio u Zvezdi, uštedeo sam 25.000 maraka i kupio lokal na Zlatiboru

MOGU da dokažem poreklo svog novca, koji sam stekao dugogodišnjim igranjem fudbala. Bio sam u Crvenoj zvezdi, zatim u Atletiku iz Madrida. Dok sam bio u Zvezdi, to nisu bili ugovori kao danas, ali sam štedeo i na Zlatiboru sam kupio plac za 25.000 maraka. Tada sam imao 25 godina. Mogu da dostavim sve svoje ugovore.

Ovo je u četvrtak izjavio bivši fudbaler Zoran NJeguš, protiv koga je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu zbog sumnji da je prao novac. On je pred Specijalnim sudom u Beogradu demantovao te tvrdnje. Na teret mu se stavlja da je na svoje ime zadržao lokal na Zlatiboru, koji je, kako se navodi, prodao Vitomiru Bajiću, kako bi se prikrilo da je on pravi vlasnik.

PROČITAJTE JOŠ - Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv NJeguša


Pored NJeguša, optuženo je još pet osoba, a među njima i Bajićeva udovica Draginja. Tužilaštvo tvrdi da su oni na svoja imena prebacili Vitomirovu imovinu, kako ona ne bi bila oduzeta. Prema nalazima Tužilaštva, sporno je to što navodno niko od njih nije imao prihode iz kojih bi se opravdala kupovina nekretnina.

PROČITAJTE JOŠ - NJeguš osumnjičen za pranje novca od droge


- Bajić me je pitao da mu dam saglasnost da na Zlatiboru dogradi terasu iznad moje, i ja sam pristao - ispričao je NJeguš. - Bajić je čuo da hoću da prodam lokal, zbog čega je stupio u kontakt sa mnom. Dogovorili smo se za sumu od 500.000 evra. Otišli smo kod advokata u Užice i potpisali predugovor, prema kojem je on trebalo da mi odmah isplati 100.000 evra.

PRIPADNIK ŠARIĆEVE GRUPE? BAJIĆ je bio optužen za trgovinu narkoticima kao pripadnik grupe Darka Šarića, zbog čega je uhapšen i izručen Italiji, ali je nekoliko meseci po ekstradiciji u pritvoru izvršio samoubistvo.

Optuženi je ispričao da je posle nekoliko dana došao Bajićev šurak, kojeg je doveo Rade Stakić, protiv koga se takođe vodio postupak i koji je sa Tužilaštvom napravio sporazum na osnovu kog je osuđen na godinu dana zatvora. NJeguš je dobio novac da bi zatim sačinili priznanicu:

- U kasnu jesen 2010. pročitao sam da je Bajić uhapšen i preko advokata sam stupio u kontakt sa njegovom ženom Draginjom. Rekao sam joj koliko još novca treba da mi se isplati, ali mi je ona kazala da nije u mogućnosti da to uradi. Doneo sam odluku da joj vratim kaparu, ali ne odjednom.

NJeguš kaže da je Draginji odmah na ruke dao 50.000 evra, a ostatak para joj je isplatio od mesečnog zakupa:

- Taj lokal je i dalje u mom vlasništvu.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

bager

22.03.2019. 08:53

Uvedite zakon kao u Francuskoj,,,kupovina i prodaja mor biti ozvanicena kod notara ,on uvodi to u knjige kadastara i zemljisne,gruntovnicu,potpisom obe strane kod njega i placanje kod njega je zvanicno izvrsena kupoprodaja novi vlasnik je uveden u knjige zakonski,,sve ostalo nije vazece ,u Srbiji je zakon o kupoprodji pravljen za prevarante,,

zmaj od Sipova

22.03.2019. 10:00

........Negus, eto vidis sta ti se desava sa "komsijama", pa opet povuci tuzbu protiv Dzaje.........?