Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Njeguša

N. B.

21. 10. 2017. u 11:00

Тужилаштво подигло оптужницу против Његуша

Optuženi Zoran Njeguš

Okončana istraga protiv bivšeg fudbalera i još četiri osobe za pranje para

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg fudbalera Zorana Njeguša i još četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca, a prema informacijama koje smo dobili, ona još nije potvrđena. Istraga protiv njih pokrenuta je u martu 2016. godine u okviru akcije "Skener".

PROČITAJTE JOŠ - Uhapšen fudbaler Zoran Njeguš

Pored Njeguša, koji je u pritvoru proveo deset dana, tada su bili privedeni i Draginja Bajić, udovica Vitomira Bajića, koji je bio označen kao pripadnik grupe Darka Šarića, privatnik Nemanja Obradovića, Nebojša Đokić, vlasnik i direktor firme "Parket planet", kao i Rade Stakić, auto-prevoznik iz Užica. Istom krivičnom prijavom bio je obuhvaćen i državljanin Republike Srpske Željko Papić iz Čajniča, ali njemu nije bio određen pritvor. U međuvremenu, Stakić je sa Tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, prema kojem je osuđen na godinu dana zatvora.

PROČITAJTE JOŠ - AKCIJA "SKENER": Zoran Njeguš pušten iz pritvora

Prema onome što se navodilo u prijavi, na teret im se stavljalo da su na svoja imena prebacivali Bajićevu imovinu. To su navodno činili u periodu dok je bio živ, ali i nakon njegove smrti u italijanskom zatvoru u kojem je bio zbog optužbi da se bavio trgovinom narkoticima. To je, kako se tvrdilo, rađeno u nameri da se prikrije činjenica da je Bajić pravi vlasnik nekretnina, čija se vrednost procenjuje na više od dva miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ - Njeguš osumnjičen za pranje novca od droge

NEGIRAO KRIVIČNO DELO

ZORAN Njeguš je na saslušanju u Tužilaštvu negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret. Objasnio je da je hteo Bajiću da proda svoja dva lokala na Zlatiboru, ali da mu ovaj nije sve isplatio, zbog čega nije došlo do prenosa i overe kupoprodajnog ugovora. Pored toga, kazao je da može da dokaže poreklo svog novca, koji je, kako je rekao, stekao dugogodišnjim igranjem fudbala, uz napomenu da je lokale kupio znatno pre spornog događaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije