U AUTOMOBILU "golf 6", u sredu u popodnevnim satima, nešto pre 17 časova, u Futogu je pronađen mrtav muškarac, a po prvim informacijama, hicima iz vatrenog oružja ubijen je Đorđe Zafirović (40) iz Beograda, bivši zet Dragoslava Kosmajca. Beživotno telo je, kako saznajemo, zatečeno u vozilu u sedećem položaju, a za napadačima se traga.

"Golf" se nalazio gotovo na sredini kolovoza u Ulici cara Lazara, pa se pretpostavlja da je napadač hice ispalio dok je vozilo bilo u pokretu. Neko od prolaznika je, navodno, video da automobil stoji i da se ne kreće, te je pozvana policija koja je obavestila Hitnu pomoć.

- S obzirom na to da je na automobilu ostao uključen desni žmigavac, pretpostavlja se da je nastradali muškarac nameravao da sa glavne Futoške ulice skrene u sporednu. Ne isključuje se mogućnost i da je skrećući pokušao da izbegne napadača - rekao nam je izvor blizak istrazi.

PROČITAJTE JOŠ: Rasvetljeno ubistvo Lukinog saradnika

Đorđe Zafirović, zvani Zafir, bivši je muž najstarije ćerke poznatog Zvezdarca Dragoslava Kosmajca, koji je nedavno u beogradskom Višem sudu oslobođen optužbi za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, a u jednom osnovnom da nije kriv za utaju poreza.

Duže vreme uživao je veliku zaštitu među kriminalnim grupama. Nakon što se razveo 2015. godine, mnoge stvari su se promenile. Već tada se uveliko pričalo da najbliži saradnici Luke Bojovića tragaju za Zafirovićem, jer sumnjaju da je organizovao ubistvo njegovog kuma Željka Ražnatovića Arkana, ali i njihovog saborca i prijatelja Radeta Rakonjca 2014. u beogradskom kafiću. Kao mogućeg nalogodavca ubistva, šuškalo se u prestoničkim kriminalnim krugovima, pominjao ga je navodno i najbliži Bojovićev saradnik u Beogradu - Filip Korać. Razlog za sukob Zafirovića sa ekipom Luke Bojovića bili su, navodno, poslovi sa drogom.

foto Lj.P.

Međutim, ime Đorđa Zafirovića je poodavno poznato i policiji. Prvo ubistvo počinio je 1995. u rodnom Nišu. Zbog toga je osuđen i poslat u VPD "Kruševac", odakle je pobegao i krio se od policije sve dok slučaj nije zastareo. U Niš se vratio 2004, a njegovi roditelji su unajmili ljude koji su ga obezbeđivali. Povezivan je i sa ubistvom Jovice Radonjića, koji mu je bio prijatelj i poslovni saradnik sve dok među njima nije izbio sukob. Radonjić je likvidiran 2015, a policija je sumnjala da je ubijen zbog 300.000 evra, koliko je, navodno, dugovao Zafiru.

-


Foto privatna arhivaZAPALjEN AUTOMOBIL

U KAMENjARU je, kako saznajemo, ubrzo posle pucnjave pronađen zapaljen automobil nepoznate marke i pretpostavlja se da to vozilo ima veze sa zločinom u Ulici cara Lazara u Futogu.

Za vreme uviđaja, na mesto ubistva je došla mlađa žena, glasno je plakala, moleći lekarsku ekipu da ga spasu.