Rasvetljeno ubistvo Lukinog saradnika

Z. U.

24. 12. 2018. u 15:22

Расветљено убиство Лукиног сарадника

Eksplozija na Autokomandi i žrtva Siniša Milić Foto I. Marinković

Iza rešetaka tri osobe zbog likvidacija Siniše Milića (46) i Draga Božovića (20) u Beogradu 2018. D. D. (26) se tereti da je postavio bombu pod Milićev auto

POLICIJA je rasvetlila dve mafijašške likvidacije u Beogradu - Siniše Milića (46), bliskog saradnika Luke Bojovića koji je nastradao u eksploziji džipa 19. juna, i Draga Božovića (20), smrtno ranjenog hicima u glavu 26. novembra ove godine na Bežanijskoj kosi. Iza rešetaka su, zasada, trojica osumnjičenih.

Načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije Dejan Kovačević precizirao je u ponedeljak da je policija procesuirala D. D. (26), osumnjičenog da je učestvovao u organizaciji teškog ubistva Siniše Milića, 19. juna ove godine na Autokomandi, kao i da ga je počinio. On je trenutno u rukama crnogorske policije, nezvanično saznajemo.
Pročitajte još:Bombaška likvidacija Bojovićevog saradnika (FOTO/VIDEO)


Kovačević je naglasio da je na džipu "tojota", kojim je upravljao Milić, aktivirana eksplozivna naprava i da je u toj detonaciji on smrtno stradao. Prema nezvaničnim saznanjima do kojih su došle "Novosti", počinilac ove mafijaške likvidacije, u kojoj je nastradao bliski saradnik vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića i njegove "desne ruke" Filipa Koraća, samo je jedan od aktera ovog zločina.

- Do D. D. se došlo operativnim radom, a onda je i DNK pokazao da on ima veze sa ubistvom - navodi izvor "Novosti". - Očekuje se da se vrlo brzo svi umešani u ovu likvidaciju nađu iza rešetaka.

Za Milićevo ubistvo se govorilo da je reč o nastavku obračuna između Bojovića i ostalih kriminalnih ekipa. Za njegovo ime su se, takođe, vezivale neke likvidacije. Milić je bio glavni operativac i čak je brinuo o obezbeđenju Filipa Koraća, ali i ostalih visokopozicioniranih pripadnika klana.
Pročitajte još:Ranjeni Crnogorac stabilno, jedan metak mu ostao u glavi

Pretpostavljalo se da je ispod Milićeve "tojote" tog dana podmetnut plastični ekploziv C4, koji je aktiviran daljinskim upravljačem oko 13 časova. Nagađa se i da su ga ubica i saučenici izvesno vreme pratili, pre nego što su izazvali detonaciju.

- Dalje rasvetljavanje ovog zločina, kao i motiva, zavisi od saradnje D. D. - navodi izvor "Novosti". - O tome će se nešto više znati u utorak.

Drago Božović preminuo pet dana posle pucnjave na Bežaniji Foto T. Ćirić

Operativci kriminalističke policije rasvetlili su i teško ubistvo crnogorskog državljanina Draga Božovića, počinjeno 26. novembra na Bežanijskoj kosi. Uhapšeni su M. Đ. (21) i U. C. (18), koji se terete da su u saizvršilaštvu ubili mladića.

- U ovom trenutku prva operativna saznanja govore da je reč o narko-obračunu, odnosno borbi za teritoriju - ističe naš sagovornik. - I osumnjičeni i žrtva su jako mladi. Šefovi mafija za svoj prljavi posao biraju sve mlađe, jer i kada "padnu" kazne su niže, a i ne znaju ostale igrače iz "lanca".

Prema nezvaničnim saznanjima našeg listam, dvojica osumnjičenih za ubistvo Božovića povezana su sa jednim narko-dilerom sa Voždovca koji se dovodi u vezu sa "škaljarskim klanom" iz Crne Gore. Prošle godine taj narko-diler je spektakularno uhapšen, ali zbog manje teškog krivičnog dela. Posle nekoliko meseci našao se na slobodi.

Na Božovića je pucano oko 19 sati. Prema nekim informacijama koje su ispričali svedoci, on je stajao u blizini vrtića i kao da je nekog čekao. Navodno, u tom trenutku prilazio mu je dobar drug. Iznenada se pojavio tamni automobil nalik "fijat puntu" iz kog je zapucano. Hici su Božovića pogodili u glavu u grudi. Sa teškim povredama prebačen je u Zemunsku bolnicu, gde je posle pet dana izdahnuo.


"NIJEDAN KRIMINALAC NEĆE BITI MIRAN"

DIREKTOR policije Vladimir Rebić istakao je da MUP Srbije rasvetljavanjem ovih ubistva, koja su bila isplanirana do detalja, pokazuje da nijedan kriminalac nije i neće biti spokojan bez obzira na način izvršenja krivičnog dela.

- Procenat rešenih ubistava ove godine je 80 procenata - istakao je Rebić. - Podsetiću da je za rasvetljavanje nekih dobro pripremljenih ubistava nekada potrebno više meseci, a neka ubistva se reše i posle nekoliko godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Zoran Kg

24.12.2018. 15:42

Nista tu nije rasvetljeno ,vec obelodanjeno , znaju oni sve pocinioce krivicnih dela, ali se kao i za sve ceka odluka sa vrha.

Penzioner

25.12.2018. 02:27

Kriminalcima samo inicijali a za 100 din. duga negde puno ime i prezime.

Laki

25.12.2018. 12:14

Rasvetliti znači pronaći nalogodavca i otkriti motiv i pozadinu ubistva, a ne samo pronaći direktnog izvršioca