NOVA MOBILNA APLIKACIJA ELEKTRONSKE UPRAVE: Plaćanje poreza na klik

Ž. S.

13. 08. 2019. u 14:50

НОВА МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА ЕЛЕКТРОНСКЕ УПРАВЕ: Плаћање пореза на клик
Putem aplikacije Moja LPA omogućen je upit stanja za porez na imovinu korišćenjem korisničkog imena i lozinke

SVI poreski obveznici od danas putem mobilne aplikacije Moja LPA (lokalna poreska administracija), mogu da pošalju centralizovani upit stanja za porez na imovinu za teritoriju cele Srbije putem mobilnog telefona. Aplikacija je besplatna i dostupna je i za Android i iOS korisnike.

Putem aplikacije Moja LPA omogućen je upit stanja za porez na imovinu korišćenjem korisničkog imena i lozinke, a zahtev za dodelu istih mogu se podneti u nadležnoj lokalnoj poreskoj administraciji. Ukoliko je neko obveznik u više lokalnih administracija, nalog je dovoljno otvoriti samo u jednoj.


PROČITAJTE JOŠ -Kreditom do štednje energije

Puštanjem u rad portala jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije lpa.gov.rs početkom ove godine, građanima, privredi i državi omogućeno je da na klik dođu do informacija o svom porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima, da podnesu prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, kao i da elektronski plate nastale obaveze. Naši građani koji žive u inostranstvu mogu na lak, brz i besplatan način da provere svoje poreske obaveze i izmire ih. Do sada je putem portala LPA imovinu elektronskim putem prijavilo gotovo 55.000 pravnih i 350 fizičkih lica, dok je broj transakcija elektronskih plaćanja nekoliko stotina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Punisher

13.08.2019. 15:57

Kako dobro kada ne možeš elektronski da otvoriš svoj nalog nego opet moraš na šalter ! Strašnooo !

Milan

13.08.2019. 16:31

mnogo pametno! opet mora lično da se ode i preda, a pre toga popuni. aaaaaa hoćemo li se više osloboditi ličnih dolazaka i čekanja? ako ima JMBG, a imamo, i ako firme imaju PIB, a imaju, dokle više sa ličnim dolascima?

Darko Milosevic

13.08.2019. 18:00

Uzas!!!! Moras na salter ako hoces da se registrujes!!! Cemu onda aplikacija. Smesno, zaista.....

opet isto šalter

13.08.2019. 18:41

odlično ali opet problem loših programera koji nemaju pojma o poslu. ukuca se JMBG broj i onda poreski broj sa rešenja. ako neki i ima vaš jmbg broj sigurno da nema i poreski broj i ne može da zloupotrebi oba. tako da je odlazak na šalter velika glupost bez koje ne može u ovoj zemlji.

Dalibor

13.08.2019. 21:10

A gde su toliki IT strucnjaci cime se Srbija ponosi? I zasto se objavljuje bruka u javnosti sta reci a ne zaplakati.

Cica

13.08.2019. 21:16

Pa strasno sa registracijom i salterom,mislim 21 vek... Posaljite PIN preporucenim pismom na licnu dostavu i izbegli ste zloupotrebu ili vam je to mnogo komplikovano i preferirate da vam se dolazi na noge?

Doca

13.08.2019. 21:29

Aplikacija bi trebala imati opciju otvaranja naloga pomocu JMBG-a, a onda poreska sluzba posalje username/password na adresu gde poreski obveznik prima poreska resenja i nema nikakvih problema. Ici u poresku da bi se otvorio nalog je čisti diletantizam i neznanje.