Prokop od danas glavna železnička stanica

Tanjug

nedelja, 10. 12. 2017. u 13:51

Прокоп од данас главна железничка станица

Železnička stanica u Prokopu / Foto N. Skenderija

Na srpskim prugama danas je počeo da važi novi železnički red vožnje, a stanica Beograd centar u Prokopu postaje glavna železnička stanica za gotovo sve vozove u unutrašnjem putničkom saobraćaju

Na srpskim prugama danas je počeo da važi novi železnički red vožnje, a stanica Beograd centar u Prokopu postaje glavna železnička stanica za gotovo sve vozove u unutrašnjem putničkom saobraćaju.

Iz dosadašnje glavne železničke stanice Beograd u unutrašnjem putničkom saobraćaju od danas saobraćaju samo tri para vozova između Beograda i Novog Sada, dok se čitav međunarodni putnički saobraćaj i dalje odvija preko glavne železničke stanice Beograd, objavljeno je na sajtu "Infrastruktura železnice Srbije".

U međunarodnom putničkom saobraćaju najveća je novina da će voz između Beograda i Soluna po novom železničkom redu vožnje sada saobraćati svaki dan, dok će između Beograda i Sofije saobraćati tokom letnje turističke sezone, od 15. juna do 17. septembra 2018. godine, a u ostalom delu godine saobraćati na relaciji Dimitrovgrad - Sofija.

Dosta izmena u organizaciji saobraćaja biće i u sistemu beogradske gradske železnice BG Voz.

Po novom redu vožnje, nakon što BG Voz počne da saobraća do Resnika, u Resniku je planirana veza vozova iz sistema beogradske gradske železnice i vozova iz unutrašnjeg saobraćaja, koji saobraćaju na relacijama za i iz Niša, kao i za i iz Užica.

U stanici Batajnica planirana je veza vozova iz sistema BG Voza sa vozovima iz unutrašnjeg saobraćaja koji saobraćaju za i iz Šida, odnosno za i iz Novog Sada i Subotice, dok je u stanici Pančevački most planirana veza vozova iz sistema BG Voza sa vozovima iz unutrašnjeg saobraćaja koji saobraćaju iz i za Vršac, kao i iz i za Zrenjanin.

Novi red vožnje važiće do 8. decembra 2018. godine.

„Infrastruktura železnica Srbije“ je u novi red vožnje ušla sa 160 kilometara pruga na kojima je brzina vozova povećana na 80 - 120 kilometara na sat i smanjenim dužinama laganih vožnji za 50 kilometara, zahvaljujući sveobuhvatnim projektima modernizacije i rekonstrukcije železničke infrastrukture u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

sbranko

10.12.2017. 17:12

Da samo novi red vožnje je prava katastrofa, koristim usluge železnice od 2009 god. i nikada nisu ni pokušali da usklade red vožnje sa radnim vremenom, kao da im netreba putnika i sa ovim zadnjim su oterali sve putnike , mislim na red vožnje Somor-Subotica, Sretno Vam bilo, propas ove linije.

Vlada

10.12.2017. 17:44

Armatura jos visi sa platoa,ne lici na glavnu stanicu.Radovi poceli pre 20 godina i jos ni gornju plocu nisu zavrsili.

Pancevac

10.12.2017. 17:47

Pancevo ostalo bez voza i veze sa Beogradom.Putuj Evropo,laku noc Pancevo. Vozovi razdvajaju ljude.Bio nekad Beovoz i spajao tri kraja Srbije,vise ne!

Labud

10.12.2017. 21:51

Napraviste novi vozni red sa Prokopa, a da li ste napravili i obezbedili odgovarajući gradski saobraćaj do stanice, iz različitih delova grada???? Verujem da će u početku biti veoma haotično.