„U nedelji smo maksimuma”: Doktor Kon otkrio koliko će nove mere biti na snazi

Novosti online

03. 07. 2020. u 09:00

Epidemiolog Predrag Kon kaže da smo u nedelji maksimuma kada je reč o porastu broja novozaraženih

„У недељи смо максимума”: Доктор Кон открио колико ће нове мере бити на снази

Epidemiolog dr Predrag Kon kaže da smo u nedelji maksimuma kada je reč o porastu broja novozaraženih.


"Posle ove nedelje možemo da očekujemo da ćemo, sa primenom mera, postupno osetiti smanjenje registrovanih slučajeva", rekao je Kon.


Ističe da, ako se nove mere budu poštovale, ostaje samo teoretska mogućnost da dođe do povećanja broja obolelih.

On je naveo da su sve mere oročene na 14 dana, a da će se posle toga videti da li ima potrebe i za nekim novim, ali je dodao da se nije razmatralo koje bi to bile.


Istakao je da je intenzitet prenošenja virusa u Beogradu visok od samog početka, ne samo u junu mesecu već od početka epidemije.


- Najosnovnija mera je nošenje maski uz kažnjavanje. Ta mera sprečava transmisiju virusa u zatvorenom prostoru. Biće ograničenje na 100 ljudi u zatvorenom prostoru i na 500 na otvorenom. Kafići će raditi do 23 časa u Beogradu, a noćni klubovu biće zatvoreni, ali je doneta posebna odluka da budu zatvoreni posle 23 sata. Mere su oročene na 14 dana i pratiće se njihov doprinos u smanjenju prenošenja virusa - kazao je dr Kon za RTS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Aufwiedersehen

03.07.2020. 09:32

2045. godina, drKon: sledeće nedelje očekujemo pik, a naredne 2 su ključne.

maniks

03.07.2020. 09:37

Gospodine Kon uz duzno postovanje ja bih na vasem mestu cutao i nebi se vise pojavljivao u medijama.Pre skoro mesec dana ste izjavljivali da ce za 14 dana broj zarazenih biti 0 i da posle 28 dana vise nema epidemije, pre neki dan ste izjavili da nista neznamo o virusu a proslo je vise od 3 meseca pa zar vam je toliko trebalo da shvatite da je virus nov i nepoznat, sad pricate drugu pricu i kako ja da vam verujem kao gradjanin.

Ха! Ха! Ха!

03.07.2020. 11:04

Ништа ново. Исто то је причао и пре пар месеци.