Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas u kasarni "Aerodrom" u Somboru infrastrukturne radove na izgradnji vodovodne mreže. Izvođač radova, čija je vrednost oko 160 miliona dinara, je Vojnograđevinska ustanova "Beograd" Uprave za infrastrukturu.


Ministar Vulin, nakon obilaska, istakao je da vojsku čine ljudi, čini je njeno naoružanje, ali vojsku čini i infrastruktura.


- Ministarstvo odbrane je učinilo velike napore da poboljša kvalitet života svih naših pripadnika u svim našim kasarnama, i kao što vidite, nastavlja to da radi. U Somboru, nakon 50 godina, konačno se obnavlja vodovod, koji je još od 2003. godine imao neispravnu vodu za piće. Svi vojnici u Somboru će, konačno, dobiti pristojne uslove, uslove koji su potrebni i kakve zaslužuju, a mi ćemo nastaviti da ulažemo u vojnu infrastrukturu – naglasio je ministar Vulin.


Ne smemo imati, istakao je ministar odbrane, ni jednu kasarnu i ni jedan vojni objekat koji nema pitku vodu, grejanje, gromobran, nadstrešnicu za vozila, kao i objekat koji nije razminiran.


- U Vojsci Srbije još uvek postoji oko 80 objekata koji su, kao posledica NATO agresije, zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima i to je nešto što u narednom periodu moramo staviti kao prioritet – istakao je ministar Vulin.Prema njegovim rečima, ulaganje u infrastrukturu će se nastaviti jer je ulaganje u vojnu infrastrukturu ulaganje u kvalitet života svakog našeg pripadnika.


Pročitajte još: Vulin zahvalio pripadnicima Oružanih snaga Rusije


Govoreći o značaju radova u somborskoj kasarni “Aerodrom”, komandant Prvog centra za obuku potpukovnik Radovan Miladinović, istakao je da je početak radova na izgradnji vodovoda veliki korak na obezbeđenju optimalnih uslova za život i rad, kako profesionalnih pripadnika, tako i vojnika na služenju vojnog roka i drugih kategorija koji se u tom Centru obučavaju. On je, takođe, najavio da će u narednom periodu biti rekonstruisani i drugi objekti u toj kasarni.


U obilasku radova na vodovodnoj mreži bili su i državni sekretar Bojan Jocić, načelnika štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović i načelnik Uprave za infastrukturu pukovnik Radmilo Kravić.