U subotu otkrivanje nadgrobne biste Mirjane Marković

D.N.

11. 10. 2019. u 15:01

У суботу откривање надгробне бисте Мирјане Марковић

Foto D.Novković

Na kapiji postavljen poštanski sandučić sa prezimenima „Marković-Milošević“ i obaveštenje da se radi o privatnoj teritoriji
POŽAREVAC – Otkrivanjem njenog nadgrobnog spomenika u Nemanjinoj 41 u Požarevcu, u subotu se obeležava šest meseci od smrti Mirjane Marković (1942-2019), supruge bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, Slobodana Miloševića (1941-2006), koja je preminula u Moskvi 14. aprila ove godine. Spomenik će biti postavljen pored Miloševićeve biste, na zajedničkoj grobnici u koju je 20. aprila položena urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković.


Pre otkrivanja spomenika, u susednom dvorištu – u Kući Dobrnjčevih, biće održana promocija knjige Mirjane Marković „Destierrada e imperdida“, za koji je predgovor napisala njena ćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, a pogovor njen sin, Marko Milošević, koji se od 2000. godine nalazi u Rusiji. Ove događaje ne organizuje lokalni SPS, već porodični prijatelj Dragan Jovanović iz Požarevca.


- Dolazak su najavili Milutin Mrkonjić, Dragomir Karić, Milutin Bojić… Ćerka neće prisustvovati jer nema regularna lična dokumenta, a ne dolazi ni sin, jer je ovde za njim raspisana poternica – rekao je Jovanović.


PROČITAJTE JOŠ: UMRLA SUPRUGA SLOBODANA MILOŠEVIĆA: Mira neće počivati pod lipom?


Pred zaključanom kapijom porodice Milošević u petak ništa nije odavalo da će se dan kasnije ovde održati bilo kakvo okupljanje. Jedina novina u odnosu na ranije, jeste postavljeno poštansko sanduče na kojem piše „Marković-Milošević“.

Novina je i obaveštenje sa datumima kada će kapija preko godine biti otključana, uz napomenu navedenu na kraju: „Ovo ne pripada nijednoj turističkoj organizaciji, nijednoj partiji niti nekom udruženju. Sasvim je privatna teritorija“.
DATUMI


Na obaveštenju na kapiji stoji da će ona biti otključana 11. marta, 14. aprila, 28. juna, 10. jula i 20. avgusta. To su datumi kada je preminuo Milošević, kada je preminula njegova supruga, kada je on izručen Hagu, kada je ona rođena i kada je on rođen.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

vladimir

11.10.2019. 20:06

Večna slava UBIJENOM poslednjem Predsedniku Srbije, i njegovoj supruzi! Neka Vam je laka zemlja!