DOLOVAC U SLOVENIJI: Zajednička borba protiv kriminala

V. Crnjanski

12. 09. 2019. u 12:35

ДОЛОВАЦ У СЛОВЕНИЈИ: Заједничка борба против криминала
Republički javni tužilac u četvrtak završava trodnevnu radnu posetu tužilačkim, pravosudnim i državnim organima Slovenije, na poziv Generalnog državnog tužioca ove zemlje

REPUBLIČKI javni tužilac Zagorka Dolovac u četvrtak završava trodnevnu radnu posetu tužilačkim, pravosudnim i državnim organima Slovenije, na poziv Generalnog državnog tužioca ove zemlje.

Tokom posete ona se sastala sa generalnim državnim tužiocem Dragom Šketom i ministarkom pravde Slovenije Andrejom Katič, kao i sa predstavnicima Vrhovnog državnog tužilaštva, rukovodicem Specijalnog državnog tužilaštva, predsednikom Državnotužilačkog saveta i potpredsednikom Vrhovnog suda Slovenije Miroslavom Đorđevićem.

Pročitajte još - ZAGORKA DOLOVAC O AFERI "DUKIĆ": Štitićemo etiku javnih tužilaca

Na sastancima je istaknuto da srpsko Republičko javno tužilaštvo ostvaruje odličnu saradnju sa Generalnim državnim, kao i tužilaštvima Slovenije, posebno saradnju u konkretnim predmetima gonjenja izvršilaca krivičnih dela i suzbijanja kriminala. Ovo se naročito odnosi na najozbiljnije oblike poput krijumčarenja narkotika, protivpravne migracije i trgovine ljudima.

Dolovac je tokom posete razgovarala i o pristupanju naših državnih organa evropskoj pravosudnoj mreži za neposrednu saradnju "Evrodžast", za šta je dobila punu podršku predstavnika slovenačkih organa, baš kao i za dalje korake u postupku pridruživanja EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije