ZAGORKA DOLOVAC O AFERI DUKIĆ: Štitićemo etiku javnih tužilaca

V. C. S.

12. 09. 2019. u 10:00

ЗАГОРКА ДОЛОВАЦ О АФЕРИ ДУКИЋ: Штитићемо етику јавних тужилаца

Zagorka Dolovac / Foto Tanjug

Zagorka Dolovac, za "Novosti", o disciplinskoj proveri članova državnog veća tužilaca. Postupak pokrenut zbog proslave rođendana Stanislava Dukića iz DVT

ETIČKI odbor Državnog veća tužilaca postupio je u skladu sa svojim ovlašćenjima, starajući se o sprovođenju Etičkog kodeksa, radi zaštite profesionalne etike javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca naše zemlje. Očekujem da će disciplinski organi Veća sprovesti postupak u skladu sa zakonom i doneti odluku o kojoj će javnost biti blagovremeno obaveštena. Zbog interesa nesmetanog vođenja tog postupka dalje izjave ovim povodom neću davati.

Ovo je, za "Novosti", rekla republički javni tužilac Zagorka Dolovac, koja je inicirala sazivanje hitne sednice Etičkog odbora zbog, kako je u saopštenju odbora navedeno, "organizacije i prisustvovanja događaju kome su, pored nosilaca javnotužilačke funkcije, navodno prisustvovale i osobe koje se dovode u vezu sa kriminalnim aktivnostima". Etički odbor je odlučio da se pokrene disciplinski postupak protiv četvoro članova DVT.

PROČITAJTE I: DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV STANISLAVA DUKIĆA: Proslavljao rođendan sa kriminalcima?

Povod za ceo događaj bio je rođendan Stanislava Dukića, člana Državnog veća tužilaca, 30. avgusta, u beogradskom hotelu "Šumadija". Na njemu su se, prema pisanju medija, našli i novopazarski biznismeni, navodno povezani sa kriminalnim miljeom. Zabavi su prisustvovali i Goran Ilić, zamenik republičkog tužioca i zamenik predsednika DVT, Zoran Vidaković, disciplinski tužilac DVT, i Sandra Kulezić, članica DVT.

Na proslavi je bilo i najmanje troje članova Visokog saveta sudstva, protiv kojih zasada nije pokrenut nikakav disciplinski postupak, nekoliko sudija i tužilaca, kao i dvoje narodnih poslanika. Iz VSS, kome smo poslali dopis da li će se i njihov Etički odbor oglasiti, nije stigao nikakav odgovor.

KRIMINALCI NISU BILI GOSTI

STANISLAV Dukić je izjavio za "Novosti" da njegovom rođendanu nije prisustvovao nijedan kriminalac. On veruje da će DVT odlučiti po savesti svojih članova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)