Parada da bude 9. maja, ne na godišnjicu agresije NATO

Tanjug

ponedeljak, 18. 03. 2019. u 12:15

Парада да буде 9. маја, не на годишњицу агресије НАТО

Arhiva
Foto: Z. Jovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija u Nišu 24. marta obeležiti 20. godišnjicu NATO agresije, ali je sugerisao da vojna parada, koja je planirana za taj dan, bude održana na Dan pobede, 9. maja
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija u Nišu 24. marta obeležiti 20. godišnjicu NATO agresije, ali je sugerisao da vojna parada, koja je planirana za taj dan, bude održana na Dan pobede, 9. maja.

"Zamolio sam Ministarstvo odbrane, i policiju da parada na kojoj ćemo prikazati sve što imamo ne bude 24. marta već 9. maja na Dan pobede nad fažišmom i da tada pokažemo šta imamo i koliko je srpska vojska ojačala sopstvenim novcem", rekao je Vučić na konferenciji "Dvadeset godina od bombardovanja Jugoslavije - pouke za evropsku bezbednost u 21. veku", koja se održava u Beogradu.

Pročitajte još - Parada u sećanje na otpor agresoru


Kako je rekao, 24. marta treba da se setimo svih koji su stradali i poginuli, ali isto tako da gledamo u budućnost, u kojoj "neće biti mesta za našu osvetu nikome, već da čuvamo i gradimo mir i da se zahvalimo onima koji su pomagali tada Srbiji i koji i danas razumeju poziciju Srbije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nemanja Simović

18.03.2019. 14:02

Само јаком парадом можемо у светлу будућност!Ставите мало парадајза у сендвич, молим.

Radnik

20.03.2019. 14:22

Fino, samo malo je nezgodno što su 9. maja pobedili jugoslovenski partizani, a izgubili srpski četnici.