Kako da uredite stan u suterenu

M. D.

22. 08. 2017. u 17:14

Како да уредите стан у сутерену

Shutterstock

Moderan način dekoracije svaki prostor može učiniti da bude "kao iz bajke". Budući da su znatno povoljniji, mnogi zatvore oči na mane stanova u suterenu. Dekorateri predlažu kako izvući maksimum

Sve je više ljudi koji u obzir uzimaju kupovinu ili iznajmljivanje stanova u suterenima. Ne samo zbog finansijske krize, već i zato što moderan način dekoracije svaki prostor može učiniti da bude "kao iz bajke". Budući da su znatno povoljniji, mnogi zatvore oči na mane stanova "pod zemljom". Dekorateri predlažu kako izvući maksimum iz suterena.

Svetlo - Najveći problem je nedostatak prirodnog svetla. Na prvi pogled, to se može rešiti ako se prostor osvetli, ali previše veštačkog svetla nije dobro jer će prostoriju učiniti manjom i klaustrofobičnom. Najbolji način je imitacija prirodnog svetla uz strateški raspoređene različite izvore svetlosti, zato kombinujte lampe, lustere, plafonjere, ugradne svetljike.

Boje - Dekorateri smatraju da su u suterenu tople boje neophodne. Izbegavajte tamne boje na zidovima, ali i tapete sa živopisnim šarama koje su preterane za skučen i pretpran prostor.

Raspored - Nameštaj stavite u sredinu prostorije, umesto uz zidove jer će soba delovati udobnije i veće. Izbegavajte da opterećujete zidove, pa umesto gomila slika i sitnica, izaberite dva-tri upečatljiva detalja. Tepihe birajte pažljivo i to isključivo svetle nijanse.

Savet plus: Ogledala su veoma važna u suterenima, kao i svi materijali koji reflektuju svetlost. Zato i za kuhinju nabavite aparate, posuđe i detalje u srebrnim tonovima i od nerđajućeg čelika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije