U situaciji kada ostajemo u svojim kućama, Centar za kulturu Grocka je za mališane pripremio kreativni program "Mala likovna internet radionica", koju je moguće pratiti tako što ćete posetiti fejsbuk-stranicu Centra za kulturu ili, ako želite, "boraviti" u internet učionici sa slikarkom Mikom Lovre koja osmišljava i vodi ovu radionicu. Ona će deci zadavati teme jednom nedeljno, a ove sedmice ona glasi: "Vrabac - simbol Beograda".

A evo i nekoliko smernica:

- Nacrtajte vrapca na mestu gde biste vi želeli ovog trenutka da budete (grad, zemlja, istorijski događaj, turistička atrakcija, zoološki vrt, planina, šuma, morska obala, svemir, kompjuterska igra, poslastičarnica...). Vaša mašta i želje su jedino ograničenje.

- Vrapcu dajte ime. Za neodlučne, neki od predloga su: Milijana, Bosiljka, Aćim, Radojica, Drina, Savatije, Tihomir, Zagorka, Đurađ, Mikajlo, Saveta, Zaharije, Obrad, Petko, Desanka, Živica, Jovanka, Živana...

- Nacrtajte ga olovkom i drvenim bojicama na papiru iz bloka.

- Imate primer kako u nekoliko poteza možete da nacrtate vrapca, ali to ne znači da ne možete da ga prikažete onako kako ga vi doživljavate.

- Rok za završetak radova je četvrtak (2. april).

Fotografije radova možete da pošaljete na mejl adresu centargrocka@gmail.com sa naznakom "Mala likovna radionica". Napišite svoje, odnosno ime deteta, a ako vam je jednostavnije, fotografiju rada prosledite u inboks fejsbuk-strane Centra za kulturu Grocka.