TAKMIČENjE AMATERA: Smotra pozorišta koja rade uz pomoć „štapa i kanapa“

D.N.

23. 09. 2019. u 21:53

ТАКМИЧЕЊЕ АМАТЕРА: Смотра позоришта која раде уз помоћ „штапа и канапа“

Kulturni centar u Velikom Gradištu; Foto: D. Novković

Tokom pet festivalskih dana biće odigrane predstave iz Resavice, Lapova, Banatskog Karađorđeva, Kragujevca, Boljevaca i Obrenovca
VELIKO GRADIŠTE – U Velikom Gradištu od 24. do 28. septembra održava se Festival amaterskih pozorišta „Štap i kanap“ - ŠIK, peti po redu, u organizaciji Kulturnog centra „Vlastimir Pavlović Carevac“.


Nakon svečanog otvaranja manifestacije, prva na programu biće predstava “Neću kući“, u izvođenju Amaterskog pozorišta „Resavica“. Narednih dana publika će videti još pet predstava: „Siroti mali hrčki“ - „Teatar 96“ Lapovo, „Život iz početka“ - AP „Jovica Jelić“ Banatsko Karađorđevo, „Napred u otadžbinu“ - Pozorište mladih „Abrašević“ Kragujevac, “Ne igraj na Engleze“ - BAG Teatar Boljevci i „Migrantkinja Lejla ili Daleko je Hajdelberg“ - Poetski teatar Obrenovac.

PROČITAJTE JOŠ: Dečje pozorište iz Moskve 4. oktobra u Beogradu


Završne večeri festivala, za koji su ulaznice besplatne, na programu su proglašenje pobednika, uručenje nagrada i predstava „Žanka i Carevac“, u izvođenju Udruženja građana „Plamen kulture & UPIFUBR“ iz Požarevca. Ideja o pokretanju ove pozorišne smotre proistekla je iz činjenice da veliki broj amaterskih pozorišta funkcioniše sa skromnim sredstvima, uz pomoć «štapa i kanapa», pa je festival jedinstvena prilika za njihovu afirmaciju.


Plakat sa programom ŠIK-a; Foto: Kulturni centar V. GradištePratite nas i putem iOS i android aplikacije