GLOBALNA FARMA: Na delu je geopolitički rat vakcinama

GORAN ČVOROVIĆ

23. 04. 2021. u 12:09

Surovi lobistički rat dešava se u trenutku kada su vakcine čovečanstvu više nego potrebne

ГЛОБАЛНА ФАРМА: На делу је геополитички рат вакцинама

Novosti

U RATU smo. Ova poruka omogućila je francuskom predsedniku Makronu da proglasi niz ratnih mera, među kojima je i uvođenje policijskog časa. U ime istih principa nije se odlučio da kontrolom informacija o vakcinama spreči zbunjenost i preplašenost građana. Tu igra na kartu transparentnosti, iako ona ništa ne znači najvećem broju koji nema tu vrstu znanja da bi mogao da prosudi da li i koju vakcinu da primi.

Na delu je geopolitički rat vakcinama. Na zapadu ne žele kinesko i rusko cepivo, a na stub surevnjivosti su vešto vezali i "astra zeneku", i "džonson i džonson", pa i "modernu". Ispada da valja samo američko-nemački "fajzer-bajontek", čiju je bočicu Makron pobedonosno držao pre neki dan između dva prsta, povodom početka punjenja u Francuskoj. Mora da i "fajzer" ima neku manu, mada je niko ne pominje. Merkelova je primila "astra zeneku", možda da se Vlasi ne dosete.

Da se razumemo. Niti je Velika Britanija sišla s uma da "astra zenekom" vakciniše polovinu svog stanovništva, niti su SAD kada to urade s "fajzerom", niti bi Kinezi svojom vakcinisali vojnike, a Rusi učitelje i lekare, da nisu dobre i sigurne. Izvesno valjaju sve, ali "big farma" promućurno ratuje. Cepiva nisu besplatna, kao što se misli.

Više nego preteranom bojažljivošću, uz nekoliko nesrećnih i nedokazanih slučajeva tromboze na milione primljenih vakcina, lideri na zapadu pokušavaju i da se zaštite od eventualnih budućih tužbi. Ne razmišljaju o tome da sada obrnutom logikom mogu da ih tuže oni koji su pre toga već primili vakcinu.

Surovi lobistički rat dešava se u trenutku kada su vakcine čovečanstvu više nego potrebne. Korona je odnela tri miliona života za godinu dana, tek nešto malo manje od velikog pokolja u Prvom svetskom ratu, kada je godišnje u proseku ginulo 4,2 miliona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna