Ljudi koji su, sačuvavši život, izbegli da budu žrtve razbojnika, često sa svojim porodicama, postaju žrtve neefikasnog sistema koji ih godinama "razvlači" po sudovima

mile

17.03.2021. 12:41

Besramno je optuziti bilo koga ko je branio svoj zivot, zivot svojih ukucana, svoj dom, od obesnih likova, motivisanih svojim suludim rezonom, da imaju prevo da rade sta im se cefne . Znaju oni da su zasticeni tom NAOPAKOM "sudskom praksom" .Tako je godinama. Oni koji brane te nasilnike, a pre svega oni koji im sude, morali bi da shvate da onaj ko se brani, nezna koliko su opasne namere nezvanog gosta. Ako sacekaju da to provere, mislim da nemaju sanse da ostanu neosakaceni ili zivi. Hitno menjati Krivicni zakonik.

pero

17.03.2021. 13:59

pravo privatne svojine mora da bude svetinja,,samo tad mozemo da govorimo o pravnoj državi. međutim nekome nije u interesu da se privatna imovina zaštiti, pa imamo apsurde kao u priloženoj priči. Lopov sme da krade i maltretira a napadnuti domaćin nesme da ga spreči u tome ,još i krivično odgovara. Nažalost nemamo svi mogućnost da nas policija non stiti.