BLIŽNJI

Ivana Stanojević

02. 12. 2020. u 10:05

VLADA u Beču dekretom je propisala Austrijancima ko su im najbliže osobe! Bračni par i deca provukli su se kroz iglene uši, dok su se ostali "spotakli" o restriktivne mere za obuzdavanje virusa korona.

БЛИЖЊИ

Novosti

Ko nije uspeo da se probije u kategoriju porodice, ne može da bude u kontaktu, osim baka i deka ako je unučad maloletna!

Nije baš jasno da li kancelar Sebastijan Kurc sumnja u razboritost sunarodnika po pitanju zaštite od kovida 19, ili nema poverenja u njihovu sposobnost da odrede ko su im najbliži?

Svakako, porodica se našla na udaru, ponovo. Godinama već, ovaj nukleus na kome počiva cela društvena piramida, kako su učili negdašnji sociolozi, nije poželjna u savremenoj vizuri sveta.

Od momenta kad su postali dobrodošli istopolni brakovi i deca počela da uče da su dve mame i dvojica tata isto što i jedan muški i jedan ženski roditelj, "konzervativna porodica" izvukla je deblji kraj. Ne slučajno, jer jaka porodica može da zasmeta onima kojima društveni nukleus kvari planove. Na to se nadovezala "sloboda" odabira pola sa vrlo agresivnim marketingom i obrazloženjem da se "nametanjem pola jedinki ukidaju elementarna prava".

U odnose između ljudi i njihovog podmlatka država se odavno meša na način koji ide u prilog labavljenju generacijskih veza. Podrivanje roditeljskog autoriteta, dolazi iz onih istih pravaca sa kojih se viju zastave manipulatora raznih boja.

Vlada Austrije nije, u borbi protiv korone, zanemarila ni samce. Njima je zakon dodelio takozvanu referentnu osobu sa kojom jedino može da ima kontakt. Da Austrijanci ne bi pogrešno odredili svoj isključivi ljudski kontakt, objašnjeno im je da je to osoba sa kojom su više puta nedeljno imali fizički kontakt.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)