KRSTAŠI

Boris Subašić

28. 12. 2023. u 07:15

ALBANCI bi želeli da budu istorijski i evropski narod, pa su u vreme katoličkog Božića pokatoličili tuđu baštinu, pravoslavne srpske hramove u selima Vinarce kraj Kosovske Mitrovice i Gornji Strmac kraj Zubinog Potoka.

КРСТАШИ

Novosti

 Vatikan se nije oglasio povodom svetogrđa koje je praktično čin verskog rata.

Rimokatolička crkva je strogo hijerarhijska nadnacionalna organizacija i ćutanje Vatikana znači odobravanje "pohoda na Istok". Pošto se nijedan papa nije izvinio Srbima ni za zločine katoličkog klera u NDH, ne izgleda verovatno da će se oglasiti zbog pokatoličavanja srpskih crkava na KiM, iako ono ima isti smisao kao pokatoličavanje Srba u Pavelićevoj Hrvatskoj.

U tom svetlu i agresija NATO i formiranje albanske kolonije Alijanse na srpskoj zemlji imaju karakter verskog rata latinskih krstaša protiv pravoslavaca. Takav pohod je, na primer, u oktobru 1389. pokrenuo car Svetog rimskog carstva germanske nacije Sigismund Luksemburški. Sačekao je da se Srbija iscrpi u Kosovskom boju i objavio "pohod protiv Srba, šizmatika od naše katoličke vere".

U naše vreme NATO je izazvao prosvetljenje i povratak katoličanstvu Ramuša Hardinaja. Ovaj albanski musliman je od ulaska Alijanse na KiM počeo da šalje "poslanice" da su Albanci tradicionalno katolici. Haradinajevo "otkrovenje" u medijima je bilo naređenje starešine klana. Ko sme da se suprotstavi kriminalcu koga je Zapad proizveo u komandanta terorista, a potom ga za obavljene krvave poslove nagradio oslobađanjem od optužbi za ratne zločine i položajem premijera lažne države. Na toj funkciji je Haradinaj 2019. sa Kristijanom Neltom, nemačkim ambasadorom u Prištini, ritualno došao u srpski srednjovekovni grad Novo Brdo. Istraživanje i interpretaciju nalaza srpske metropole su obavile i platile Austrija i Nemačka. Stojeći sa nemačkim diplomatom na temeljima drevne srpske Crkve Svetog Nikole, Haradinaj je rekao da to nije bio srpski hram već albanska katolička katedrala. Baš tako su i u srednjem veku papski krstaši objavljivali verske ratove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!