OSTAJE NAJVEĆI: Očekujemo da se Novak što pre oporavi i nastavi da piše istoriju

Dušan Stojaković

03. 08. 2021. u 10:26

U godini kada je i poslednjem nevernom Tomi zapušio usta zavidnici su jedva čekali neki kiks

ОСТАЈЕ НАЈВЕЋИ: Очекујемо да се Новак што пре опорави и настави да пише историју

Novosti

U GODINAMA koje su nam jeli skakavci, a "saveznici" nas mrcvarili sa zlim marifetlucima i satanizacijom našeg nacionalnog imena, jedini melem za dušu je bio Novak Đoković. Pristojan beogradski momak upornim radom je krčio put do svetskog vrha, uz osmeh, šarm, elokvenciju... Turnir po turnir, pobedu po pobedu, slem po slem i 7. aprila 2011. dospeo na čelo rang-liste tenisera. Na kojem, uz kratke pauze, gospodari do danas.

I u tom putu ka vrhu osporavali su ga, najčešće britanski mediji, koji mu nisu oprostili što pasoš sa ocilima, nije zamenio onim iz Ujedinjenog kraljevstva. Svetskoj javnosti je neoprostivo što momak iz male zemlje dominira. Ne da je najbolji, nego normalnost izbija iz svakog njegovog postupka, porodičan, duhovit, poliglota...

Ali im ne valja. U godini kada je i poslednjem nevernom Tomi zapušio usta i sa tri vezana najveća turnira izjednačio se sa glavnim rivalima Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju grend slemova, zavidnici su jedva čekali neki kiks. Dočekali su ga. Zbog povrede ramena, ali malo i zbog patriotske "pohlepe", pao je nadomak odličja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Iako je već najbolji u istoriji belog sporta, iako je zaradio novca za svojih desetak generacija, nije mu bilo teško da pokuša sebi, ali i Srbiji da donese najsjajnija odličja. Nije slušao savete. Hteo je zlato i u miksu. Nije se dalo.

Ali, noć je najtamnija pred zoru. Zato već sutra očekujemo da se Novak što pre oporavi i nastavi da piše istoriju. A, nama daje radost, vraća optimizam, podiže samopouzdanje i kristališe mit da je Novak solunski ratnik našeg vremena, koji pobeđuje svakog protivnika, ma koliko bio jak! Hvala Ti! Bio si i bićeš ponos Srbije!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024