MIKA DVA SATA "PRESLIŠAVAO" BIVŠU UČENICU: Aleksić izneo odbranu na optužbe desete devojke koja ga tereti

S. J. M.

25. 02. 2021. u 20:16

VLASNIK škole glume "Stvar srca" Miroslav Mika Aleksić, osumnjičen za seksualna zlostavljanja nekih učenica svoje škole, postavljao je danas pitanja desetoj devojci koja ga tereti dok je davala izjavu u Višem tužilaštvu u Beogradu.

МИКА ДВА САТА ПРЕСЛИШАВАО БИВШУ УЧЕНИЦУ: Алексић изнео одбрану на оптужбе десете девојке која га терети

Foto: Printskrin

Kako smo saznali, on se zdravstveno oporavio i sad je iskoristio tu svoju pravnu mogućnost i postavio joj mnogo pitanja. Ovo, praktično, suočavanje je trajalo oko dva sata.

Ta devojka je već jednom saslušana, pre 15 dana, ali tada kao svedok. Pošto je u međuvremenu tužilaštvo odlučilo da joj naknadno dodeli status oštećene, ona je ponovo dala izjavu. Ona Aleksića, kod kojeg je nekada išla u školu glume, tereti za nedozvoljene polne radnje. U tužilaštvu je ispričala šta je doživela idući na časove u školu "Stvar srca".

Prema našim informacijama, okrivljeni namerava da detaljno iznese odbranu za svaku od oštećenih, koje su ga prijavile, a juče je izneo odbranu samo za desetu devojku i negirao je krivično delo.

Zatvoreno ulaz u školu "Stvar srca", Foto: I. Marinković

On se sada, kako saznajemo, dobro oseća. Stabilizovan mu je šećer, koji mu je početkom februara i pored pune terapije pravio velike zdravstvene probleme. Međutim, da bi izneo preciznu odbranu, traži da pročita šta su sve devojke, koje su ga prijavile, izjavile, ali sudija za prethodni postupak Višeg suda još ne dozvoljava da mu se u pritvoru uruče ti spisi iz tužilaštva.

ULOŽILI ŽALBU NA PRITVOR

ALEKSIĆEVA odbrana žalila se juče na pritvor, koji mu je 12. februara produžen za još 30 dana. Rešenje o tome su dobili tek ove nedelje i mogu da se žale u roku od tri dana.

Aleksiću je pritvor produžen kako ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti. Stav odbrane je da mu je on neosnovano određen, jer ne može da ponovi delo pošto je škola zatvorena i on više nije njen direktor.

Kako smo saznali, zaštitniku građana zbog ovoga je poslat dopis od Aleksićeve odbrane u kojem traže da reaguje i da mu se kao osumnjičenom zaštiti zagarantovano pravo na odbranu i pretpostavku nevinosti.

Istraga je sada na polovini, jer su saslušane sve oštećene devojke i njihovi svedoci. Početkom naredne nedelje odbrana bi trebalo da dostavi tužilaštvu svoje dokazne predloge i svedoke, tako da bi krajem nedelje moglo da počne i njihovo saslušanje. Kako saznajemo, biće tu i poznatih imena iz sveta filma. Takođe, treba da se urade i veštačenja oštećenih, a možda i Aleksića, ukoliko to naloži tužilaštvo.

Prve koje su odlučile da prijave Aleksića za silovanja i nedozvoljene polne radnje, bile su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić i još dve devojke koje nisu želele da im se otkriva identitet. Dan nakon što je uhapšen, prijavile su se još dve devojke, a u narednom periodu još četiri. Neke koje su se prijavile policiji dobile su status svedoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DAN ZEMLJIŠTA: Zemlja i voda su izvor života