UBILA SESTRU, PA SKOČILA SA MOSTA U DUNAV: Detalji nezapamćenog zločin u centru Novog Sada koji je uznemirio građane

Lj. Preradović

21. 02. 2021. u 09:20

NEZAPAMĆEN zločin, otkriven u petak u kasnim popodnevnim satima, u stanu u zgradi u Šafarikovoj ulici sa brojem 31 u centru Novog Sada, dobija jasnije konture.

УБИЛА СЕСТРУ, ПА СКОЧИЛА СА МОСТА У ДУНАВ: Детаљи незапамћеног злочин у центру Новог Сада који је узнемирио грађане

Foto N. Karlić

Bez znakova života pronađena je tridesetogodišnja Jelica Ž. iz Vladimiraca, a za smrt mlade žene, osumnjičena je Milica Ž., njena dve godine starija rođena sestra. Da tragedija bude još veća, sumnja se da je posle svega što se dogodilo, ona zaključala vrata i otišla do Varadinskog mosta, i skočila u Dunav.

Tragedija je otkrivena u petak, kada su, kako saznajemo, majka i mlađi brat pozvali policiju i rekli da se Milica i Jelica danima ne javljaju na telefon, i da se sa njima nisu čuli od 14. februara. Došavši pred vrata njihovog stana, policija ih je zatekla zaključana, te su otvorena uz pomoć vatrogasaca. Unutra su zatekli beživotno telo mlađe Jelice Ž., a druge sestre nije bilo. Pretražena je okolina zgrade, ali ona nije pronađena, te se krenulo u potragu za njom.

U VLADIMIRCIMA U ŠOKU

U VLADIMIRCIMA, rodnom mestu sestara, vest o njihovoj tragičnoj sudbini, sve je iznenadila i uznemirila, jer ih, kako kažu, znaju kao lepo vaspitane, vesele i dobre.

- Njihova porodica je ovde u Vladimircima vrlo ugledna i poštovana - kaže jedan meštanin, dodajući da su sestre bile za primer.

- Posle srednje škole u Šapcu, obe su otišle u Novi Sad na studije, i tamo ostale. Retko su dolazile, i nismo ih često viđali, ali bi se uvek ljubazno javile. Strašna je to tragedija, odjednom da izgube dva deteta! Majka im je prosvetni radnik, a otac radi u opštini.

Među meštanima ovog mačvanskog mesta, juče se moglo čuti da je starija sestra završila matematiku, a mlađa psihologiju, i to sa najvišim ocenama.

- Na osnovu snimaka video-nadzora, sumnja se da je M. Ž. koja je, inače, živela sa sestrom, nakon krivičnog dela izvršila samoubistvo, tako što je, sa mosta Duga, skočila u Dunav - saopštila je Policijska uprava u Novom Sadu. - U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja. Telo je preneto na obdukciju.

SAMOUBISTVO Most Duga sa koga je Milica Ž. najverovatnije skočila u Dunav, Foto N. Karlić

Prema nezvaničnim saznanjima, tragedija se dogodila 18. februara, a šta joj je prethodilo, zasada nije poznato, a Milica je posle toga, u noći između četvrtka i petka, sat i po posle ponoći skočila sa mosta u ledeni Dunav. Njeno telo još nije pronađeno. Takođe nezvanično se saznaje, da je jedna od njih navodno, pre izvesnog vremena pretila da će skočiti sa terase.

DVE PRIJAVE

POLICIJA je, prema nezvaničnim saznanjima, protiv mlađe sestre podnela dve krivične prijave. Jednu zbog nasilja u porodici, a drugu zbog proganjanja. Navodno ju je prijavio jedan mladić iz okoline Novog Sada.

U zgradi u Šafarikovoj ulici, pojedini stanari kažu da sestre nisu poznavali, a pretpostavljaju da su živele u iznajmljenom stanu, jer se stanari često menjaju. Vele da nisu čuli ništa sumnjivo, a za ubistvo mlade žene su saznali u petak uveče kada je došla policija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024