ZAVRŠENO VEŠTAČENJE: Posle 14 dana otkriveni novi detalji o smrti osmoro tinejdžera

O. M.

01. 01. 2021. u 12:20

NALAZ veštačenja krvi osmoro stradalih tinejdžera iz Posušja pokazao je da je uzrok smrti svih bilo trovanje ugljen-monoksidom, saopštio je Josip Aničić tužilac Zapadnohercegovačkog kantona.

ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ: После 14 дана откривени нови детаљи о смрти осморо тинејџера

Foto: Printscreen

- Kod svih osmoro nastradalih veštačenjem je utvrđena smrtonosna koncentracija ugljen-monoksida u krvi - rekao je Aničić.

Tužilaštvo ZHK još čeka nalaz veštaka protivpozarne zaštite i zaštite na radu koji je bio na mestu događaja, a koji bi trebao da utvrdi način na koji došlo do ulaska izduvnog gasa u prostoriju u kooj su tinejdžeri boravili.

- Veštak je uzeo sve potrebne mere agregata i kuće, zapisnik sa uviđaja i fotodokumentaciju i na osnovu toga će obaviti veštačenje i utvrditi da li je ugljen-monoksid, s obzirom na raspored u kući i poziciju agregata, mogao doći u prostoriju u kojoj su stradali boravili - rekao je Aničić za agenciju Fena.

Prema nezvaničnim informacijama agregat, koji se koristi za proizvodnju struje, nalazio se u ostavi na kojoj je mali prozor bio otvoren na kipu, jer je kroz njega bio provučen kabal kojim je struja bila sprovedena do prostorije u kojoj su se tinejdžeri nalazili.

Nezapamćena tragedija dogodila se 1. januara u vikendici u mestu Tribistovo kod Posušja, gde su tinejdžeri dočekivali Novu godinu. Na proslavi je bilo više tinejdžera, a nekolicina je spavala u drugoj kući, dok je jedan mladić izbegao tragediju jer je nije ostao da prespava u vikendici budući da je ujutro morao da ide na posao.

Stradali su 19-godišnjaci iz Posušja Mirela Rezo, Žana Pavković i Marija Pavković iz Vrpolja, Mia Soldo iz Sutine, Ivan Miličević i Stipe Romić iz Poklečana, Stipe Pavković iz Vrpolja i Stjepan Jukić iz Batina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)