NADOŠLA VODA OTEŽAVA POTRAGU: Na Zapadnoj Moravi i danas tragaju za Raškom Milutinovićem (70)

S. B.

14. 01. 2021. u 09:38

NA Zapadnoj Moravi u Selištu kod Trstenika, danas se nastavlja potraga za Raškom Milutinovićem (70), nestalim u sredu nešto posle 11 sati kada se potopila skela na kojoj je bio sa još trojicom meštana.

НАДОШЛА ВОДА ОТЕЖАВА ПОТРАГУ: На Западној Морави и данас трагају за Рашком Милутиновићем (70)

Foto: S.B.

Način dalje potrage koju organizuje Policija uprava Kruševac, kao i eventualno uključivanje ronilaca zavisi od stanja na reci. Nadošla voda dobrim delom otežava potragu, kojoj se priključio i tim za spasavanje na vodi iz Kraljeva sa četiri vatrogasca-spasioca, sa jednim vozilom i dva rafting čamca.


Kako su „Novosti“ objavile, petorica rođaka i prijatelja, koji zajedno koriste plovilo kako bi obilazili oranice sa druge strane reke, došla su kobnog dana da skelu sa jedne puste na drugu stranu i tu je u ataru Selišta privežu za vrbake i izvuku na obalu. Meštanin Ljubiša Dunjić ostao je na obali. Na skelu su se popeli Raško Milutinović, njegov brat Radoš,bratanac Saša Milutinović i meštanin Rade Lević. Kako su nam ispričali preživeli sa skele, do potonuća je došla kada je skela imala kontakt sa balvanom.

Deblo je nakrivilo skelu, voda je krenula da prodire i za manje od 10 sekundi, nesrećni ljudi završili su u reci. Radoš i Saša Milutinović, kao i Rade Lević domogli su se obale sa stopanjske strane, dok je Raško Milutinović krenuo da pliva u suprotnom pravcu, ka Selištu. Na žalost, od potonuća plovila gubi mu se svaki trag. U potragu su uključeni pripadnici Policijske uprave Kruševac, Vatrogasno-spasilačke jedinice sa čamcima, kao i dobrovoljci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)